Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6TD SB] Słabo odpala.

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 07 sty 2009, 19:20

Cieszymy sie kolego, że autko zapaliło przy takim mrozie, jednak to, że filtr paliwa nie był wymieniany od 3 lat :shock: to żaden powód do chwały nie jest :roll: . Jeszcze powiedz, że oleju, filtra oleju i filtra powietrza tez nie wymieniasz- bo po co :?: -auto i tak chodzi :-? . Wiem, że to Twoje auto i możesz robic z nim co chcesz, ale jednak skoro dobrze Ci służy to troche mu się nalezy.powodzenia <ok>

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 07 sty 2009, 19:50

lukaszk1989r pisze:ak sadzicie? dobrze to wygląda tzn odpalanie w moim przypadku?
Znaczy że nie masz wody w układzie paliwowym i masz dobre paliwo które ci nie zamarzło. Jak Diesle ma kompresje, dobre wtryski, dobre świece, przy tym aku daje kopa i kąt jest ustawiony tak jak powinien to nie ma siły, nawet w największe mrozy powinien odpalić. Jedyne co mu może w tym przeszkodzić to zamarznięta ropa, tak jak u mnie dziś rano :cry:

Awatar użytkownika
lukaszk1989r
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lukaszk1989r » 07 sty 2009, 20:31

spiczi pisze:. Jeszcze powiedz, że oleju, filtra oleju i filtra powietrza tez nie wymieniasz- bo po co :?: -auto i tak chodzi :-? . <ok>
Olej, filtr powietrza oraz oleju wymieniałem w listopadzie. Kupiłem też nowy filtr paliwa ale tak jakos nie zabralem sie do jego wymiany jeszcze... brak czasu i lenistwo. Auto mam od maja, ale były własciciel mowil ze wymienił filtr ze 2 lata temu czyli teraz juz prawie 3. Nie wiem nawet w jakim stanie są świece.. zawsze zapalał dobrze więc nie sprawdzałem. Jest to pierwszy moj samochód :D Dbam o moja Audiczke. pozdrawiam i powodzenia wszystkim przy rozruchu

dzis przy -13 przy odpalaniu użyłem przyśpieszacza i zapalił idealnie jak latem :D
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 17:20 przez lukaszk1989r, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 07 sty 2009, 20:49

Podstawa jeszcze lać dobre paliwo ze sprawdzonej stacji ;-)

Awatar użytkownika
Gosia
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gosia » 08 sty 2009, 16:53

odpaliłam go dzisiaj, mozna powiedziec, ze przed chwilą normalnie z kluczyka jak stał na parkingu... tylko 10 chyba minut chechłania po kilkanaście razy, i zaczeło nagle dziwnie smierdziec, jakby ropą swieżą jaky troche swiecą woskową :roll: i zaskoczyl.. a dookoła chmura dymu ciemnego... az w szoku byłam, bo to auto nigdy nie kopciło.. ale motor pracował normalnie, po chwili juz nie kopcił

chodził godzine, jak sie pogdrzał to go gazowałam zeby nagrzac go do odpowiedniej temperatury, no i jak godzine tak pochodził, to spowrotem wyjełam akumulator i do domu, bo dzis nie bede nim jezdzic, jutro dopiero

kapitandizel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kapitandizel » 08 kwie 2009, 21:14

witam moj 1.6 TD SB ostatnio slabo odpala na cieplym silniku tzn trzeba nim ze dwie sekundy pokrecic i trwa todluzej niz odpalanie przy zimnym gdzie po wylaczeniu sie swiec zaskakuje prawie od razu tydzien temu wymienilem swiece a w ostatnim czasie mialem pare razy sytuacje ze skonczyla mi sie ropa i silnik gasl czy to moglo jakas zatrzec zapowietrzyc pompe lub miec jakis wplyw na kiepskie uruchamianie silnika na cieplym?

Awatar użytkownika
motowalus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: motowalus » 08 kwie 2009, 22:13

kat wtrysku polecam ustawic. bardzo czesto to jest objawem takich problemow jak twoje. zapowietrzony uklad raczej nie jest bo wtedy ne odpalalby zimny

Awatar użytkownika
mrozoo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrozoo » 08 kwie 2009, 23:16

kat wtrysku trzeba loknac, w jakim stanie sa koncowki wtryskiwaczy, filterek paliwa, nie babluje ci w przewodach? A i jak ognia unikaj sytuacji ze konczy sie paliwo i pompa na pol sucho chodzi, to znacznie skraca jej zywotnosc.. Jezeli z rana ci dobrze odpala, a jak goracy trwa to ze 2 obroty dluzej to jest to norma, bo swieczki juz nie grzeja...

kapitandizel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kapitandizel » 09 kwie 2009, 00:24

no wlasnie ostatnio zauwazylem ze w tym przezroczystym przewodzie przy filrze paliwa bable powietrza sie pojawiaja ale filtr wymienialem na jesien knechta wiec chyba jeszcze nie jest z nim zle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TD”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl