Cześć mam problem Mianowice podczas postoju mocno grzeje sie auto . Mam wyciągniety termostat ( bo jak miałem wsadzony to była tragedia grzał sie po 2 min )
Wymieniłem uszczelkę pod głowica i dalej problem . Węże gorące dolny i górny i twarde . po wyłączeniu silnika miękkie
Niektórzy piszą że układ jest zapowietrzony ale ja go odpowietrzałem metoda wlanie płytu do końca odpalenie auta i przekręcenie na max grzanie . i czekanie aż sie zagotuje
ale to chyba nie pomaga ..
Czy wiecie co może być przyczyna . Ktoś pisał kiedyś na forum że powietrze jest na kolanku od pompy i dlatego sie grzeje .
Co robić , albo jak skutecznie odpowietrzyć , płynu trochę ubywa . Wczoraj dolewałem 3 setki i dzisiaj znowu jest mniej . POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIAT
[ B3 80 1,8 s ] Grzeje sie mocno na postoju
miałem podobny problem ale po wymianie uszczelki pod głowicą i wszystkich uszczelek pod kolektory jest ok. Mój kolega miał podobnie jak ty okazało sie, że ma mikropęknięcie głowicy :-x :-x problem może też być w kolektorze ssącym przez niego płynie płyn chłodzący na kanaliku jest uszczelka z kapturkiem. sprawdź czy nie wycieka tamtędy płyn. opcji jest wiele może to tez być niedrożny wężyk powrotowy ten cienki lub chłodnica już stara i nie do końca spełnia swoją funkcję.