Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 80 1,8 s ] Grzeje sie mocno na postoju

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
banek84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B3 80 1,8 s ] Grzeje sie mocno na postoju

Post autor: banek84 » 10 kwie 2009, 13:20

Cześć mam problem Mianowice podczas postoju mocno grzeje sie auto . Mam wyciągniety termostat ( bo jak miałem wsadzony to była tragedia grzał sie po 2 min )
Wymieniłem uszczelkę pod głowica i dalej problem . Węże gorące dolny i górny i twarde . po wyłączeniu silnika miękkie

Niektórzy piszą że układ jest zapowietrzony ale ja go odpowietrzałem metoda wlanie płytu do końca odpalenie auta i przekręcenie na max grzanie . i czekanie aż sie zagotuje :D
ale to chyba nie pomaga ..

Czy wiecie co może być przyczyna . Ktoś pisał kiedyś na forum że powietrze jest na kolanku od pompy i dlatego sie grzeje .

Co robić , albo jak skutecznie odpowietrzyć , płynu trochę ubywa . Wczoraj dolewałem 3 setki i dzisiaj znowu jest mniej . POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIAT

remik87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: remik87 » 10 kwie 2009, 17:02

miałem podobny problem ale po wymianie uszczelki pod głowicą i wszystkich uszczelek pod kolektory jest ok. Mój kolega miał podobnie jak ty okazało sie, że ma mikropęknięcie głowicy :-x :-x problem może też być w kolektorze ssącym przez niego płynie płyn chłodzący na kanaliku jest uszczelka z kapturkiem. sprawdź czy nie wycieka tamtędy płyn. opcji jest wiele może to tez być niedrożny wężyk powrotowy ten cienki lub chłodnica już stara i nie do końca spełnia swoją funkcję.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 10 kwie 2009, 18:09

Ciekawe w jakim stanie jest pompa wody a co do odpowietrzenia ogrzewanie na max czekać aż się wentylator włączy i możesz jeszcze spróbować odkręcić bardzo delikatnie korek od zbiorniczka zaraz jak się wentylator włączy i zgasisz autko tak kilka razy ,a jak węże od nagrzewnicy oba są gorące :?:

Awatar użytkownika
banek84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: banek84 » 14 kwie 2009, 07:58

no wężę od nagrzewnicy sa gorące . Teraz zrobiłem tak zmostkowałem wentylator chodzi mi cały czas i woda sie nie grzeje jest ledwo 60 stopni , tylko że wentylator chodzi głośno ?

Awatar użytkownika
krzycho
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: krzycho » 14 kwie 2009, 09:01

Masz lpg ?

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 14 kwie 2009, 09:47

Jezeli bierze ci wode sprawdz kolor świec być moze jeśli bierze do cylindra to którąś możesz mieć czyściejszą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl