Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 80 1,8 s ] Grzeje sie mocno na postoju

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
banek84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B3 80 1,8 s ] Grzeje sie mocno na postoju

Post autor: banek84 » 10 kwie 2009, 13:20

Cześć mam problem Mianowice podczas postoju mocno grzeje sie auto . Mam wyciągniety termostat ( bo jak miałem wsadzony to była tragedia grzał sie po 2 min )
Wymieniłem uszczelkę pod głowica i dalej problem . Węże gorące dolny i górny i twarde . po wyłączeniu silnika miękkie

Niektórzy piszą że układ jest zapowietrzony ale ja go odpowietrzałem metoda wlanie płytu do końca odpalenie auta i przekręcenie na max grzanie . i czekanie aż sie zagotuje :D
ale to chyba nie pomaga ..

Czy wiecie co może być przyczyna . Ktoś pisał kiedyś na forum że powietrze jest na kolanku od pompy i dlatego sie grzeje .

Co robić , albo jak skutecznie odpowietrzyć , płynu trochę ubywa . Wczoraj dolewałem 3 setki i dzisiaj znowu jest mniej . POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIAT

remik87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: remik87 » 10 kwie 2009, 17:02

miałem podobny problem ale po wymianie uszczelki pod głowicą i wszystkich uszczelek pod kolektory jest ok. Mój kolega miał podobnie jak ty okazało sie, że ma mikropęknięcie głowicy :-x :-x problem może też być w kolektorze ssącym przez niego płynie płyn chłodzący na kanaliku jest uszczelka z kapturkiem. sprawdź czy nie wycieka tamtędy płyn. opcji jest wiele może to tez być niedrożny wężyk powrotowy ten cienki lub chłodnica już stara i nie do końca spełnia swoją funkcję.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 10 kwie 2009, 18:09

Ciekawe w jakim stanie jest pompa wody a co do odpowietrzenia ogrzewanie na max czekać aż się wentylator włączy i możesz jeszcze spróbować odkręcić bardzo delikatnie korek od zbiorniczka zaraz jak się wentylator włączy i zgasisz autko tak kilka razy ,a jak węże od nagrzewnicy oba są gorące :?:

Awatar użytkownika
banek84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: banek84 » 14 kwie 2009, 07:58

no wężę od nagrzewnicy sa gorące . Teraz zrobiłem tak zmostkowałem wentylator chodzi mi cały czas i woda sie nie grzeje jest ledwo 60 stopni , tylko że wentylator chodzi głośno ?

Awatar użytkownika
krzycho
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: krzycho » 14 kwie 2009, 09:01

Masz lpg ?

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 14 kwie 2009, 09:47

Jezeli bierze ci wode sprawdz kolor świec być moze jeśli bierze do cylindra to którąś możesz mieć czyściejszą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl