Mi chodziło o Fuldy, które "zlinkował" Spiczikaczaza5 pisze:rsdziadek, one mają indeksy prędkości H
Tylko na screenie nie widać...
In My Opinionkaczaza5 pisze:I co to jest to IMO? :roll:
A w ten sposób :mrgreen: Dzięki za sprostowaniersdziadek pisze:Mi chodziło o Fuldy, które "zlinkował" Spiczikaczaza5 pisze:rsdziadek, one mają indeksy prędkości H
Tylko na screenie nie widać...
In My Opinionkaczaza5 pisze:I co to jest to IMO? :roll:
Co znaczy szybko się ścierają? Po 30 ... 50 tys. km, ja mam zimówki Dayton i po dwóch sezonach użytkowania nie zauważyłem przyspieszonego zużycia, przejechane na nich około 10tys km.zaczek pisze:Nie wiem jak z letnimi Daytonami, ale jak chcialem kupic Daytony na zime to znajomy ktory pracuje w hurtowni opon odradzil mi je właśnie z tego względu że się szybko ścierają. Wiec może coś w tym jest.
To już nie ten pułap cenowy. Przy zarobkach rzędu 2000 wzwyż to bym i kupił sobie i po 300 zł za sztukę. A przy obecnych 200zł/szt to już nie jest mało. Tak więc propozycja kolegi rsdziadek jest zdecydowanie bardziej godna uwagi.topgear68 pisze:zainwestuj w lepsze gumy polecam turanza ER300 albo cos z dunlopa
Generalnie nie ma przepisu który by tego zabraniał ale:skibi pisze:Czy ktoś może miał podobny przypadek i przejeżdził na zimówkach lato.
skibi, jednym słowem jazda spokojna i niezaszybko. pamiętaj o tym, że czym będzie bardziej gorąco, tym te zimówki będą łatwiej wpadały w poślizg, co m.in. znacznie wydłuży drogę hamowania. na pewno nie będą się nadawały do szybkiej jazdy ani do szaleństwbunio pisze:skibi napisał/a:
Czy ktoś może miał podobny przypadek i przejeżdził na zimówkach lato.
Generalnie nie ma przepisu który by tego zabraniał ale:
- czym będzie cieplej, tym będzie gorzej,
- zużycie będzie bardzo widoczne bo są z miększej mieszanki,
- droga hamowania o wiele dłuższa zwłaszcza w wysokich temperaturach,
- uślizgi boczne na zakrętach będą występowały częściej,
- na mokrej nawierzchni jak cię mogę ale jak asfalt będzie jeszcze ciepły to uważaj dwa razy bardziej.
To tak w skrócie ale jak bedziesz jeździł ostrożniej pamiętając, że nie są to letnie opony to dasz radę!!!