[B4 2.0 ABK] Falujące obroty!
[B4 2.0 ABK] Falujące obroty!
Witam panowie mam problem w mojej 2litrówce następujący:obroty delikatnie pływają, co widać gołym okiem po obrotomierzu, a od czasu do czasu przydławi go tak jakby miał zgasnąć podczas jazdy czasem poszarpie samochodem jakby nie dostawał paliwa. Wymieniłem filtr paliwa,kable wysokiego napięcia, świece,czyściłem silniczek krokowy, przepustnice,czy może to być sonda lambda, pomóżcie pozdrawiam!!!
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Już wchodziłem, to jest "dopalacz spalin" pozwalający podnieść normy spalin do EURO II. Weź zatkaj te wszystkie wężyki i się dowiesz czy ma to wpływ na falowanie obrotów czy nie. Poza tym temat tego dodatku był już wałkowany na forum. Zdaje się CzarekJ dość szczegółowo opisał co to jest, po co i co z tym można zrobić. Szukajka nie gryzie.
ok sory za błedy jestem nowy klubowicz
[ Dodano: 2009-04-17, 20:59 ]
witam koledzy odpiąłem od "dopalacza spalin" węże i jak na razie to po izolowałem je szkotem :jak na razie bo jestem umówiony z gościem na przyszły tydz. na odinstalowanie całkowite!!! i chyba pomogło, obroty już są równiejsze tzn. minimalnie jeszcze pływa obrotomierz w granicach od 860 do 830obr/min jest to ledwo zauważalne ale troszkę.Na silniku tego spadku obr. już nie czuć przede wszystkim nie szarpie i nie dławi się podczas jazdy.Odnośnie tego minimalnego pływanie obr. chciałbym wymienić mu czujnik temp. i przekaźnik nr.30 czy potrzebnie???pozdrawiam
[ Dodano: 2009-04-17, 20:59 ]
witam koledzy odpiąłem od "dopalacza spalin" węże i jak na razie to po izolowałem je szkotem :jak na razie bo jestem umówiony z gościem na przyszły tydz. na odinstalowanie całkowite!!! i chyba pomogło, obroty już są równiejsze tzn. minimalnie jeszcze pływa obrotomierz w granicach od 860 do 830obr/min jest to ledwo zauważalne ale troszkę.Na silniku tego spadku obr. już nie czuć przede wszystkim nie szarpie i nie dławi się podczas jazdy.Odnośnie tego minimalnego pływanie obr. chciałbym wymienić mu czujnik temp. i przekaźnik nr.30 czy potrzebnie???pozdrawiam