Ostatnio postanowiłem coś zrezać w swoim samochodzie i na pierwszy ogień poszły lusterka. Mogę do zasilania elektrycznych lusterek "wziąć" prąd z centralnego zamka? Elektryk ze mnie marny ale od czegoś trzeba zacząć

Raczej nie polecałbym takiego rozwiązania, lepiej zasilanie do sterowania podłącz z ori miejsca czyli skrzynka bezpieczników pin M75as. Zasilanie w tym miejscu jest zabezpieczone bezpiecznikiem 5A a nie jak w przypadku centralnego 10A. Ma to znaczenie w przypadku jakiegokolwiek zwarcia w silniczku lub instalacji (nie przepalą się styki w przełączniku sterowania lusterkami), to mój punkt widzenia, Ty zrobisz jak będziesz uważał.trepek pisze:Mogę do zasilania elektrycznych lusterek "wziąć" prąd z centralnego zamka?
to zalezy od wielu czynników m.inn. przekroju przewodu i Twojego przyłozenia w samej instalacji. Najlepiej jakbys znalazł gdzies oryginalna wiązke. Gdybys był zainteresowany to wal na pwtrepek pisze:Mhm, dobra uwaga. Biorąc pod uwagę to, że nie posiadam ori okablowania i sam będę kabelki robił, takie zabezpieczenie jak najbardziej się przyda
A powiedzcie mi, istenieje duże prawdopodobieństwo, że nastąpi jakieś zwarcie?