[80 B4] Lakier-pytanko
[80 B4] Lakier-pytanko
Witam! Chciałem się zapytać czy zaobserwowaliście taką rzecz: myjąc a następnie woskując auto białą miękką szmatką zauważyłem na niej (na szmatce) meksykańską czerwień-kolor lakieru mojej niuni. I teraz tak rozmyślam czy lakier już jest stary, wypłowiały i dlatego się tak dzieje czy jest w tym inna przyczyna (może auto było malowane-ale dałbym sobie rękę uciąć że nie, jedynie tylna klapa). Co o tym sądzicie???
-
- Forum Audi 80
Ja mam natomiast inny problem Zastanawiam się czy moje autko nie miało kiedyś czasem zielonego koloru. Teraz jest to B4 granatowy metalic, ale w niektórych miejscach np. w bagażniku pod półką i np. za zderzakiem jest ewidentnie zielony matt (tak jakby kurz po zielonym lakierze) Może to jest noramlne ale nie znam nikogo kto by miał model w tym kolorze (chyba że ktoś z forum). ogólnie to mi nie przeszkadza ani nie jest widoczne na I rzut oka ale zastanawiam sie czy nie było całe malowane. A może po numerze VIN ( WAUZZZ8CZPA05321) idzie dojść do tego jaki kolor autko miało jak wychodziło z fabryki ??
pozdrawiam
pozdrawiam
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Po numerze nie dojdziesz jaki miało kolor, dojdziesz jaki rocznik auta, gdzie wyprodukowane itp. ale z tego co się orjętuje koloru tam nie ma zawartego. Co do koloru, bardzo możliwe że był malowany podkład napewno to nie jest, u mnie w golfie na rogach drzwi czerwony sie starł ale ewidentnie przebija biały podkład, jeśli w trudnodostepnych miejscach jest inny kolor to pewnie miał odświeżany lakier,co nie zmienia faktu że jeśli śmiga ok to trzeba o nią dbać i polerować :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
Zajrzyj do bagażnika, po lewej stronie na wewnętrznej części lewego błotnika lub rzadziej na podłodze bagażnika, tam fabrycznie naklejana jest kartka min. z nr.lakiery (np LY3D itp.) ale muszę cię zmartwić bo najczęściej jeżeli zmienia się kolor to lakiernicy lub właściciele aut usuwają ten numer, podkładu zielonego pod niebieski kolor raczej fabrycznie się nie stosuje, z zawodu jestem lakiernikiem i najlepiej pooglądać autko na żywo. Pozdrawiam!
Moja niunia też pochodzi z Włoch i naklejka jest po lewej wewnętrznej części błotnika w bagażniku.
Moja niunia też pochodzi z Włoch i naklejka jest po lewej wewnętrznej części błotnika w bagażniku.
-
- Forum Audi 80