[B4 1Z] Pierścienie centrujące...
[B4 1Z] Pierścienie centrujące...
Witam
Kupiłem niedawno od Mulczasa felgi i na wulkanizacji powiedzieli mi, że pierścienie są do wymiany i dali plastikowe, nie widziało mi się to za bardzo, ale nic...
No i wczoraj ściągałem koła, żeby malować zaciski i owe pierścienie zostawały przy tarczy i spadały z felg, po zmianie kół coś mi huczy z przodu i przy skręconych kołach (przy delikatnym ruszaniu) strasznie jakby biło...możliwe, że to wina źle dobranych pierścieni centrujących?
Kupiłem niedawno od Mulczasa felgi i na wulkanizacji powiedzieli mi, że pierścienie są do wymiany i dali plastikowe, nie widziało mi się to za bardzo, ale nic...
No i wczoraj ściągałem koła, żeby malować zaciski i owe pierścienie zostawały przy tarczy i spadały z felg, po zmianie kół coś mi huczy z przodu i przy skręconych kołach (przy delikatnym ruszaniu) strasznie jakby biło...możliwe, że to wina źle dobranych pierścieni centrujących?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Oprócz łożyska proponuję sprawdzić zbieżność i katy.4444 pisze:dziwnie się prowadzi, jakby te koła miały haczyły, a nie haczą,
Jeśli wcześniej miałeś oponki 195, to normalne że przy zmianie na 205 odczuwasz pogorszenie w prowadzeniu auta. Chodzi mi o koleiny, manewrowanie na parkingu.
Jak dla mnie to ciśnienie troszkę małe ( proponuję 2.2 ).
Wszystko zależy gdzie się ciaśniej spasowały i jakość ich wykonania (wymiary). Do tego dochodzi fakt korodowania trzpienia centrującego tarczy. Wszystko razem może doprowadzić do pozostania pierścienia na tarczy. Nie ma się czym przejmować chyba że pierścień jest zniszczony po dokręceniu koła.4444 pisze:Czy przy ściąganiu felgi powinny zostać na feldze czy mogą zostać przy tarczy hamulcowej?