[80/B4] Sposób otwierania maski w "pelnym" grilu J
[80/B4] Sposób otwierania maski w "pelnym" grilu J
Witam!
Nie wiem czy dobrze nazwalem temat, wiec prosze o wyrozumialosc.
Koledzy mam pytanie dotyczące sposobu otwierania maski w naszych audikach po zamontowaniu grila jak podany nizej:
Gril
Przymierzam sie do kupna takiego i zastanawiam się czy nie bedzie problemów z otwieraniem bo za bardzo nie chce mi sie przerabiac na jakies patenty z druciko-haczykiem do maski.
Nie wiem czy dobrze nazwalem temat, wiec prosze o wyrozumialosc.
Koledzy mam pytanie dotyczące sposobu otwierania maski w naszych audikach po zamontowaniu grila jak podany nizej:
Gril
Przymierzam sie do kupna takiego i zastanawiam się czy nie bedzie problemów z otwieraniem bo za bardzo nie chce mi sie przerabiac na jakies patenty z druciko-haczykiem do maski.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, 23:27 przez wolfxaudi, łącznie zmieniany 2 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No właśnie nie bardzo, popraw to proszę!wolfxaudi pisze:Nie wiem czy dobrze nazwalem temat
Tu masz coś na ten temat https://audi80.pl/80-b4-co-myslicie- ... 813,15.htmwolfxaudi pisze:mam pytanie dotyczące sposobu otwierania maski w naszych audikach po zamontowaniu grila jak podany nizej
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jeździłem bez zabezpieczenia maski dłuższy czas, do momentu kiedy otworzyła mi się pogięła i uszkodziła szybę, dobrze że przy małej prędkości, od tamtej pory zawsze sprawdzam czy poprawnie ją zamknąłem.
Zabezpieczenie musi być.
Możesz jedynie tą wystającą dźwigienkę podgrzać opalarką i wyprostować w dół, odgiąć delikatnie do tyłu i będziesz mógł podłożyć palce po otwarci zamka aby odciągnąć zabezpieczenie, widziałem już taki patent w B4 i działa.
Byłem też światkiem tego jak na wyścigach w Ułężu, w volvo V40 na końcu toru otworzyła sie maska, pogięła jak kartka papieru szybę zbiła w mak, grill lecąc zdjął cały tylny spojler za sobą, a siłowniki (bo było ich dwa), nic nie pomogły urwały się.
Zabezpieczenie musi być.
Możesz jedynie tą wystającą dźwigienkę podgrzać opalarką i wyprostować w dół, odgiąć delikatnie do tyłu i będziesz mógł podłożyć palce po otwarci zamka aby odciągnąć zabezpieczenie, widziałem już taki patent w B4 i działa.
Byłem też światkiem tego jak na wyścigach w Ułężu, w volvo V40 na końcu toru otworzyła sie maska, pogięła jak kartka papieru szybę zbiła w mak, grill lecąc zdjął cały tylny spojler za sobą, a siłowniki (bo było ich dwa), nic nie pomogły urwały się.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 19:53 przez Kornel, łącznie zmieniany 1 raz.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Kornelw Ułężu :mrgreen:
można samemu wykombinować zabezpieczenie-mocna linka lub łańcuch do maski i belki z przodu i nie ma bata by pękła nawet przy 100km/h <ok>
można samemu wykombinować zabezpieczenie-mocna linka lub łańcuch do maski i belki z przodu i nie ma bata by pękła nawet przy 100km/h <ok>
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 20:48 przez shellah, łącznie zmieniany 1 raz.
panowie z tym otwieraniem maski trochę za bardzo kombinujecie,
a sposób jest banalnie prosty :mrgreen:
należy wziąć kombinerki i najzwyczajniej w świecie wygiąć ten bolec do dołu
i to rozwiązuje problem(patent sprawdzony mam tak od roku i wszystko działa)
maskę otwieramy wtedy w następujący sposób
pozdrawiam
a sposób jest banalnie prosty :mrgreen:
należy wziąć kombinerki i najzwyczajniej w świecie wygiąć ten bolec do dołu
i to rozwiązuje problem(patent sprawdzony mam tak od roku i wszystko działa)
maskę otwieramy wtedy w następujący sposób
pozdrawiam
Dokładnie.betek83 pisze:panowie z tym otwieraniem maski trochę za bardzo kombinujecie,
a sposób jest banalnie prosty
Ja to sobie trochę uciąłem tą łapkę tak żeby nie dotykała do grilla. Otwiera się bez żadnej gimnastyki. 8-)
Nie polecam wycinania żeberka w grillu na tą łapkę jak w ori bo to będzie słabo wyglądać.
- djkubus24
- Forum Audi 80
- Kontakt:
slavocoupe pisze:Dokładnie.betek83 pisze:panowie z tym otwieraniem maski trochę za bardzo kombinujecie,
a sposób jest banalnie prosty
Ja to sobie trochę uciąłem tą łapkę tak żeby nie dotykała do grilla. Otwiera się bez żadnej gimnastyki. 8-)
Nie polecam wycinania żeberka w grillu na tą łapkę jak w ori bo to będzie słabo wyglądać.
wlasnie tak jak pisze kolega wyzej zrobic tak i jest ok polecam grillek jest super