[B2] Czy przyczepiać spojler?
-
- Forum Audi 80
[B2] Czy przyczepiać spojler?
Witam wszystkich W ostatnim czasie oddałem swoje czerwone b2 do lakiernika żeby zrobił kompletną renowację blacharki. Stałem się też w międzyczasie posiadaczem czarnego plastikowego spojlera na tylną klapę,sygnowanego logo VW / Audi. Spojler pochodzi z 85 roku i jest niepolakierowany. Nadmienię jeszcze, że nie jest to taki typowy delikatny spojlerek, często spotykany w modelu b2 tylko coś w rodzaju takiej delikatnej lotki, mocowane na śruby do blachy. Pytanie moje jest następujące: czy spotkaliście się z czymś takim, może ktoś ma foty b2ki z zamontowanym takim ustrojstwem? Pytanie drugie, jeśli zdecydowałbym się na montaż tego spojlerka - orientuje się może ktoś, czy tego typu spojlery w latach 80 - tych były lakierowane na kolor nadwozia, czy też były w kolorze czarnym - jak zderzaki? W sumie linia 80 tki b2 jest bardzo ładna i boję się, że ten wynalazek, choć oryginalny, zepsuje cały efekt... co o tym myślicie?
pozdrawiam i czekam na sugestie
pozdrawiam i czekam na sugestie
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, 23:17 przez CyberVampir, łącznie zmieniany 1 raz.
Pokaż zdjęcie owego patentu, jak będziemy mieli pojęcie jak spojler wygląda można będzie powiedzieć do czego on się nadaje (do montażu czy śmietnika). Niemniej jednak skoro ów element jest przykręcany to będziesz musiał wiercić w klapie, jeżeli po jakimś czasie stwierdzisz, że Ci się nie podoba to będzie lipa. Wstaw zdjęcie to ocenimy czy pasuje czy nie, choć generalnie im mniej plastiku tym lepiej.
-
- Forum Audi 80
[ Dodano: 2009-04-27, 13:24 ]
Samochód jest w wersji sedan, nie ma żadnego ospojlerowania pod zderzakami. Przepraszam że fotę dodaje dopiero teraz ale w weekend nie było mnie w domku.
Szczerze mówiąc to się sam zastanawiam nad tym spojlerem bo mam go za free więc mogę spokojnie się nad tym zastanowić i trochę powybrzydzać
A co do spociku to dziękuję za zaproszenie Jak tylko audi zostanie odebrane od lakiernika to zjawię się na jednym ze spotów w Białej pod "urzędem"
A ja Ci kolego powiem, że o niebo lepiej wygląda sedanik z tym spojlerem nie jest to wioska tylko ori spojler od wersji GTE sam taki miałem na swojej i naprawdę dodawał uroku, a bez tego spojlera na klapie to jakoś łyso jest ale wiadomo rzecz gustu a o gustach sie .... itd.
Moje lekkie niedopatrzenie ten est bez tych "wąsów" na końcach i jakoś dziwnie wygląda bardziej jak ten dachowy na szybe, a spojlery w czasie wypuszczania nie były lakierowane tylko takie jak zderzaki. Poprostu materiał z jakiego to wykonano był widoczny ale pomalowanie niczemu nie szkodzi zobacz se foty na mobile.de tam pewnie jeszcze wisi ta zielona quattrówa z silnikiem od esy i wgląda całkiem dobrze.
Moje lekkie niedopatrzenie ten est bez tych "wąsów" na końcach i jakoś dziwnie wygląda bardziej jak ten dachowy na szybe, a spojlery w czasie wypuszczania nie były lakierowane tylko takie jak zderzaki. Poprostu materiał z jakiego to wykonano był widoczny ale pomalowanie niczemu nie szkodzi zobacz se foty na mobile.de tam pewnie jeszcze wisi ta zielona quattrówa z silnikiem od esy i wgląda całkiem dobrze.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 23:53 przez Ralf, łącznie zmieniany 1 raz.