Witam. Auto mam od 2 tygodni i od początku nie chciała się włączyć tylnia wycieraczka, nie działa też pompka spryskiwacza tylniego.. ale...:
wymontowałem zbiorniczek spryskiwacza tylniej szyby, wytargałem z niego pompkę - podłączona na krótko działa aż miło
przy wymontowanej pompce działa mi wycieraczka tylniej szyby
jeśli tylko podłączę pompkę to tracę sterowanie wycieraczką tylnią - czyli...jeżeli wycieraczka tylnia jest wyłączona i pompka jest podłączona to nie mogę uruchomić wycieraczki ( sterowanie z pająka po prostu nie działa...)
jeśłi wycieraczka tylnia jest włączona i chodzi i w tym momencie podłączę pompkę spryskiwacza tylniej szyby to - wycieraczka chodzi nadal ale juz nie mogę jej wyłączyć dźwignią przy kierownicy....tak jak by podłączenie złącza od pompki spryskiwacza tylniego powodowała utratę sterowania tylnią wycieraczką z pająka....
muszę jeszcze pokombinowac czy prąd dochodzi do pompki z instalacji wycieraczki, ale sam problem wydaje mi się dziwny... bezpieczniki ok, przednia wycieraczka i spryskiwacz działają bez zarzutu
Dziwne to dla mnie .. może ktoś już z podobnym problemem walczył i wygrał.. pozdrawiam i z góry dzięki za sugestie..
Ps. jutro zrobię kilka fotek auta i wstawię w dziale "moje Audi" bo auto jest naprawdę śliczne..... (muszę zdążyć zanim mój 3 letni synek zapaskudzi jasną tapicerkę... :mrgreen:
[B4 1.9 TDI 1Z avant] tylnia wycieraczka glupieje...
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
POdepne sie pod temat...
Mam tak, ze choc raz uruchomi tylna wycieraczke, to sie nei chce wylaczyc az do wylaczenia silnika. To nie jest normalne, ale nawet nie wiem jak ja sie powinno wylaczac, bo mam tak od czasu kupienia auta
Jakim ruchem i ktorej wajchy normalnie w B4 sie wycieraczke tylna wylacza?
Gdzie moze byc problem z tym ze sie sama nie zatrzymuje ani nie mozna jej wylaczyc wajcha?
Mam tak, ze choc raz uruchomi tylna wycieraczke, to sie nei chce wylaczyc az do wylaczenia silnika. To nie jest normalne, ale nawet nie wiem jak ja sie powinno wylaczac, bo mam tak od czasu kupienia auta
Jakim ruchem i ktorej wajchy normalnie w B4 sie wycieraczke tylna wylacza?
Gdzie moze byc problem z tym ze sie sama nie zatrzymuje ani nie mozna jej wylaczyc wajcha?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Okazuje się że wadliwy jest przełącznik, wycieraczka działa normalnie z odpiętym zasilaniem na tylną pompkę w zbiorniczku spryskiwacza.
Po podpięciu zasilania na pompkę wycieraczka przestaje działać.
Możliwe że przełącznik robi spięcie.
Zbyt drogi jest przełącznik a za mało potrzebny tylni spryskiwacz żeby inwestować (choć autko jest niewiarygodnie zadbane, zero rdzy, progi podłoga nadkola białe !! kolor oryginał. no ale autko z 3 lata temu z Włoch przyjechało.)
Pozdrawiam Tomek
Po podpięciu zasilania na pompkę wycieraczka przestaje działać.
Możliwe że przełącznik robi spięcie.
Zbyt drogi jest przełącznik a za mało potrzebny tylni spryskiwacz żeby inwestować (choć autko jest niewiarygodnie zadbane, zero rdzy, progi podłoga nadkola białe !! kolor oryginał. no ale autko z 3 lata temu z Włoch przyjechało.)
Pozdrawiam Tomek