Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 Ng b4] Problem z odpalaniem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cineks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.3 Ng b4] Problem z odpalaniem

Post autor: cineks » 25 kwie 2009, 21:17

Witam Wszytskich !!!
Mam problem otoz jechalem sobie na trasie wszytsko bylo w porzadku, Nagle zaczoł strasznie szarpac az w koncu zgasl i juz nie chciał odpalic.Sprobowalismy "na pycha"
odpalil ale zaraz zgasl wogule nie trzymał obrotow.Ostattnio wymienilem swiece bosh przewody kopułka palec. I jeszcze jedno strasznie mnie kopie :(. Jak by bylo przebicie
acha auto jest na gaz. I na gazie i na benzynie jest to samo Kto PomozE???? :evil:

Awatar użytkownika
Duch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Duch » 25 kwie 2009, 21:23

Skąd Ciebie kopie ?? z przewodów wn ?? jak tak to je wyrzuć i kup jakieś Beru widocznie są do niczego albo oddaj na reklamacje. Sprawdź też iskrę jaki kolor? , rozrząd , Pompa paliwa pracuje na 100% ? Nic nie rzęzi w silniku przy kręceniu ? trochę więcej danych by się przydało :-/ Temperatura silnika wiesz jaka była jak zgasł ?Nie wiem pierwsze co obstawiam z tego i strzelam że to pompa paliwa albo przedowy WN.Aha w nocy niech ktoś zakręci rozrusznikiem a Ty zobacz czy nei masz tzw. choinki pod maską ale musi być naprawdę ciemno.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, 21:27 przez Duch, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 25 kwie 2009, 21:25

cineks pisze:I jeszcze jedno strasznie mnie kopie
trochę więcej szczegułów ?Kopie cie pod maska w kabinie czy na ulicy ? :]

Sprawdzałeś kable pod maska czy nie ma przypadkiem jakiegos naderwanego kabla lub sie nie zwiera z niczym ?

Napisz troche więcej szczegułów

Awatar użytkownika
cineks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cineks » 25 kwie 2009, 21:44

A wiec tak temperatura wogóle nie wskazuje kopie mnie strasznie jak otwieram dzwi
nie nic nie rzezi w silniku. Pompa Paliwa no tak ale jak nie pale na paliwie to przeciez pompa nie idzie?? kolor iskry czerwony :shock: tak tak wszysto sprawdzalem dokladnie nic nie jest przerwane. Jedynie co nie sprawdzalem to przewody pod kierownica

Awatar użytkownika
Duch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Duch » 25 kwie 2009, 22:14

Jak nie patrzeć prawidłowy kolor iskry to niebieski no ale ważne żeby była silna.A z tym "kopaniem w drzwi" to mi się wydaję że jakiś przewód pod tapicerka od alarmu czy tam centralki przetarty jest albo coś. sprawdz czy się nie przetarło przy zawiasach odłącz aku i na spokojnie :). Aha sprawdź bezpieczniki wszystkie.może to moduł albo cewka? a tak propo na pych odpalać samochód to szacun że się nie bałeś o rozrząd :-P

Awatar użytkownika
cineks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cineks » 26 kwie 2009, 11:34

ok jutro wsyztsko sprawdze na spokojnie. W koncu raz sie zyje :mrgreen:

[ Dodano: 2009-04-27, 21:36 ]
A wiedz tak wszystko sprawdzilem dzis. Byl przerwany kabel <ok> i juz mnie nie kopie :) ale dalej jest problem z odpalaniem :( wyglada to tak jak by wogule nie dostawal paliwa (ani gazu) iskra jest

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl