Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Licznik postów. Dlaczego mam ich mało ?

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 01 maja 2009, 19:05

keczy pisze:grze napisał/a:
keczy napisał/a:
grze napisał/a:
ale o randze użytkownika powinna decydować jedynie liczba postów technicznych
dlaczego? to ciągle dzielenie użytkowników na tych którzy więcej wiedzą o technicznych sprawach i tuningu na tych którzy mają wiedzę na inny temat, jest to normalne faworyzowanie ludzi :-/ jest już dział zamknięty dla sympatyków i wystarczy... najrozsądniejszym wyjściem dla mnie jest utworzenie np tech postów i innych(przykładowa nazwa)postów, jakiś kompromis ;-) ;-)

chodzi Ci o coś takiego:

xx/yy

gdzie:
x - liczba postów w działach technicznych
y - liczba postów ogółem :?:
dokładnie, jakiś to kompromis :-) jeśli chodzi o kółeczka i podpisy to nie głupią sprawą jest staż w klubie, myślę że każdy by się ucieszył.
czyli jeśli ktoś miałby 10 postów technicznych i 15 w innych działach, to licznik pokazywałby mu:
10/25

tylko czy to wykonalne ze strony technicznej? :roll: musiałby doc się wypowiedzieć w tej sprawie.
wujo1 pisze:nie głupi pomysł jak mówicie ale jak z tą rangą można by też nie tylko od liczby postów ale od aktywności co wy na to
Natomiast jeśli chodzi o staż w klubie i rangę użytkownika, to ze strony technicznej nie ma innej możliwości jak uzależnienie tego od liczby postów. Z tego powodu raczej niewykonalne byłoby oparcie tego na liczbie odwiedzin czy czasu na stronie.

Jeśli byłyby nawet dwa proponowane liczniki postów (techniczny i łączny), to z racji, że to forum techniczne, jedynym sensownym wyjściem byłoby uzależnienie rangi użytkownika od liczby postów technicznych (tak jak to jest obecnie). Uzależnianie rangi od liczby postów ogółem, to bezsens moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 01 maja 2009, 19:26

Kuba89 pisze:noorbi napisał/a:
Odnośnie działu Sympatyków, to jest to zamknięta grupa i na przynależność trzeba sobie zasłużyć.

Lub mieć układy z grupą trzymającą władzę na tym forum :-P
Tu się akurat mylisz Kolego. Trudno byłoby mi zarzucić trzymanie z grupą trzymającą władzę, a jednak jestem w gronie sympatyków.
A jeśli chodzi o posty to zdawało mi się, że to jest forum techniczne, a nie o "... Maryni" najwyraźniej myliłem się :-P .
keczy pisze:to ciągle dzielenie użytkowników na tych którzy więcej wiedzą o technicznych sprawach i tuningu na tych którzy mają wiedzę na inny temat, jest to normalne faworyzowanie ludzi :-/
A w którym miejscu? Popatrz na to ze strony nowego użytkownika, który poszukuje pomocy i zwraca się do usera, który ma dajmy na to naklepane 1000 postów ale w "Moje Audi" i o sprawach technicznych nie ma zbyt dużej wiedzy, znalazł pomoc?
Jeśli chodzi o staż to w podpisie u każdego jest data przyjęcia. Można jednoznacznie określić kto ile jest na forum. W profilu są też odnośniki do wszystkich postów usera oraz po kliknięciu na "pokaż wszystkie posty" liczba wszystkich napisanych postów. Moim zdaniem to w zupełności wystarczy na zorientowanie się co, kto, zacz. Z wypowiedzi większości tu narzekających odnoszę wrażenie, że wbrew zapewnieniom, iż tak nie jest to udzielają się na forum tylko dla tych cyferek, kółek czy opisów w avatarze.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 01 maja 2009, 19:34

grze pisze:Uzależnianie rangi od liczby postów ogółem, to bezsens moim zdaniem
też tak myślę ale fajnie by było gdyby staż ogólny w klubie był brany pod uwagę. moim pierwszym samochodem i jedynym było oooo 80 :mrgreen: czyli jakieś 7 lat już minęło , w klubie jestem dwa lata i w podpisie mam Audi 80 Fan. dlaczego? jestem z tym modelem odkąd zdałem prawko i nie chce go zmieniać, nie czyni mnie to np maniakiem Audi 80 a czyni kolegę który pracuje jako mechanik i jest w klubie od miesiąca posiadając xxx postów w dziale tech z racji swojego zawodu? mało ważne sprawy jak obrazek i podpis ale jeśli już naprawiamy to sprawiedliwie ;-) Z wypowiedzi większości tu narzekających odnoszę wrażenie, że wbrew zapewnieniom, iż tak nie jest to udzielają się na forum tylko dla tych cyferek, kółek czy opisów w avatarze. wg mnie złe odnosisz wrażenie, chodzi o sprawiedliwość.

keczy napisał/a:
to ciągle dzielenie użytkowników na tych którzy więcej wiedzą o technicznych sprawach i tuningu na tych którzy mają wiedzę na inny temat, jest to normalne faworyzowanie ludzi :-/
A w którym miejscu? napisałem wyżej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 01 maja 2009, 19:42

Moim zdaniem ranga powinna obrazować nie staż czy ogólną aktywność usera tylko jego wiedzę i chęć niesienia pomocy, a tak jest właśnie teraz.
keczy pisze:w klubie jestem dwa lata i w podpisie mam Audi 80 Fan. dlaczego? jestem z tym modelem odkąd zdałem prawko i nie chce go zmieniać, nie czyni mnie to np maniakiem Audi 80 a czyni kolegę który pracuje jako mechanik i jest w klubie od miesiąca posiadając xxx postów w dziale tech z racji swojego zawodu?
I właśnie wiedząc, że ten kolega mechanik ma sporą wiedzę do niego zwracam się o pomoc, a nie do kogoś kto - nie ujmując mu niczego - jest "tylko" entuzjastą marki i dopiero się uczy. Sprawiedliwie to nie znaczy po równo. Ech ten polski sentyment do komuny :-) .

A tak przy okazji, zobaczcie jak wam się licznik podnosi dzięki temu tematowi :-P . <mikolaj>

noorbi

Post autor: noorbi » 01 maja 2009, 19:44

Kuba89 jak już chcesz coś napisać to najpierw się zastanów.....!!!
O przynależności do grupy Sympatyków nie decydują ani znajomości ani liczba postów.
Po co wypisujesz takie rzeczy ? Masz z tym jakiś problem ?

pecet
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pecet » 01 maja 2009, 19:46

Dla mnie takie włączanie licznika postów w wybranych działach i potem liczenie tego jako 'posty/punkty techniczne" to bezsens, co prawda mam ich ponad 80, ale co z tego jak większość to posty z pytaniami, albo nie wiele wnoszące ciekawego do tematu (więc nie odzwierciedlają mojej wiedzy na tematy techniczne - której zresztą za wiele nie mam). Ja bardziej patrzę na "pomógł" i to mi daje jakiś bardziej konkretny obraz użytkownika niż ile natrzepał postów w dziale technicznym. Sądzę że albo powinno się je całkowicie wyłączyć albo całkowicie włączyć. W końcu to jest klub sympatyków audi80 a nie poradnik techniczny.

Wybaczcie jak powtarzam czyjeś wypowiedzi ale nie czytałem wszystkich postów.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 01 maja 2009, 19:48

Kuba89 poczytaj sobie prawa dostępu pisze wyraźnie "że wszelkie próby wywarcia nacisku lub uzyskania informacji o ew. szansach usera będą traktowane jako niezgodne z dobrymi obyczajami" koniec kropka

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 01 maja 2009, 19:52

noorbi pisze:Kuba89 jak już chcesz coś napisać to najpierw się zastanów.....!!!
O przynależności do grupy Sympatyków nie decydują ani znajomości ani liczba postów.
walnij łyczka mleka i ochłon, kolega zapewne dla śmiechu to napisał :-P Danek , Ech ten polski sentyment do komuny :-) takie żżżaluzje zachowaj dla siebie.... nadal podtrzymuje swoje zdanie o randze i dziex za wytłumaczenie na czym to forum się opiera. swoją droga posty rosną ;-) :lol:

noorbi

Post autor: noorbi » 01 maja 2009, 20:02

keczy, zachowaj sobie takie rady dla siebie.
Jak widać to nie mnie ruszyło odjęcie postów tylko Spamerów forumowych.
Więc daruj sobie.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 01 maja 2009, 20:06

noorbi pisze:keczy, zachowaj sobie takie rady dla siebie.
Jak widać to nie mnie ruszyło odjęcie postów tylko Spamerów forumowych.
Więc daruj sobie.
to żeś pojechał spamerom... :lol: uniosłeś się jakby na prawdę kolega napisał tragedię i wielką obrazę stąd moja prośba o wyluzowanie.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 01 maja 2009, 20:08

keczy pisze:takie żżżaluzje zachowaj dla siebie.
Jakie aluzje? Masz jakiś problem? keczy, daj se luz.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 01 maja 2009, 20:11

mam pełen luz i zero agresji we mnie <ok> jednak takie określenia itd rażą mnie w oczy i myślę że są niepotrzebne <piwo> <piwo>

Awatar użytkownika
Kuba89
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kuba89 » 01 maja 2009, 20:11

Danek pisze:Tu się akurat mylisz Kolego. Trudno byłoby mi zarzucić trzymanie z grupą trzymającą władzę, a jednak jestem w gronie sympatyków.
Wyjątek potwierdza regułę ;-P
wujo1 pisze:Kuba89 poczytaj sobie prawa dostępu pisze wyraźnie "że wszelkie próby wywarcia nacisku lub uzyskania informacji o ew. szansach usera będą traktowane jako niezgodne z dobrymi obyczajami" koniec kropka
szczerze to mam w nosie czy jestem w grupie sympatyków, czy nie. Bo co niby będę miał z tego że jestem sympatykiem? Dostęp do jednego działu więcej niż inni i niebieski nick? Noi jeszcze szpan że jestem w "ekskluzywnej" grupie ha! śmiech na sali :roll:

Jestem na forum aby poznać nowych ludzi, prosić o pomoc i jak jestem w stanie to pomagać też innym, po to chyba jest forum, a nie żeby nabijać posty. FORUM TO NIE TIBIA ABY NABIJAĆ SOBIE WIĘKSZY LEVEL I ROBIĆ SOBIE UZNANIE WŚRÓD KOLEGÓW

Amen

Przepraszam jak kogoś uraziłem <piwo>

EDIT
keczy pisze:
noorbi pisze:Kuba89 jak już chcesz coś napisać to najpierw się zastanów.....!!!
walnij łyczka mleka i ochłon, kolega zapewne dla śmiechu to napisał :-P Danek , Ech ten polski sentyment do komuny :-) takie żżżaluzje zachowaj dla siebie.... nadal podtrzymuje swoje zdanie o randze i dziex za wytłumaczenie na czym to forum się opiera. swoją droga posty rosną ;-) :lol:
Dokładnie tak ;-)
Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 20:13 przez Kuba89, łącznie zmieniany 1 raz.

noorbi

Post autor: noorbi » 01 maja 2009, 20:12

keczy, jak dla mnie koniec tematu i rozmowy z Tobą.
Najłatwiej kogoś skrytykować, a potem mówić że to żart. typowe zachowanie nie będę pisał kogo.

Jak dla mnie stawiam whisky na spocie Doc'owi za tą decyzję.
Nie ma już "super userów" i "starych klubowiczów" którzy pisali tylko spam.
Niektórym forumowiczom ubyło 3/4 postów :shock:

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 01 maja 2009, 20:15

Kuba89 pisze:Wyjątek potwierdza regułę ;-P
Znowu się mylisz :-P , nie jestem w tym gronie wyjątkiem. No cóż myślę, że temat wyczerpany i można by go zamknąć ale to już nie w mojej mocy.

[ Dodano: 2009-05-01, 20:16 ]
noorbi pisze:Jak dla mnie stawiam whisky na spocie Doc'owi za tą decyzję.
Ja też.

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”