[2.0 ABK B4 Benzyna+LPG] gaśnie na wolnych obrotach
[2.0 ABK B4 Benzyna+LPG] gaśnie na wolnych obrotach
Witam
Z uwagi że jestem nowym użytkownikiem forum jak i audi proszę o wyrozumiałość jak i również o pomoc, a mianowicie jestem posiadaczem posiadam Audi 80 B4 2.0 ABK 92r. 115 kucy i mam z nim problem który polega na tym że nie zawsze ale gaśnie mi na wolnych obrotach np. zatrzymując się na światłach zgaśnie mi ale nie zawsze jak i na gazie taki i na benzynie. Jest to dość irytujące po pewnym czasie tym bardziej że już wydałem sporom kwotę na mechaników którzy nie mówią nic zgodnie a mianowicie wymienili już kable wysokiego napięcia, świece, kopułkę zapłonową, palec rozdzielacza, filtr powietrza, czujnik temperatury niebieski. Na domiar tego temperatura na zegarze wskazuje 110*C, ale auto gaśnie bez względu na temperaturę czy jest 50*C czy też 100*C. Posiadam to auto od 2 miesięcy i bardzo mnie to irytuje. Proszę o pomoc
Z uwagi że jestem nowym użytkownikiem forum jak i audi proszę o wyrozumiałość jak i również o pomoc, a mianowicie jestem posiadaczem posiadam Audi 80 B4 2.0 ABK 92r. 115 kucy i mam z nim problem który polega na tym że nie zawsze ale gaśnie mi na wolnych obrotach np. zatrzymując się na światłach zgaśnie mi ale nie zawsze jak i na gazie taki i na benzynie. Jest to dość irytujące po pewnym czasie tym bardziej że już wydałem sporom kwotę na mechaników którzy nie mówią nic zgodnie a mianowicie wymienili już kable wysokiego napięcia, świece, kopułkę zapłonową, palec rozdzielacza, filtr powietrza, czujnik temperatury niebieski. Na domiar tego temperatura na zegarze wskazuje 110*C, ale auto gaśnie bez względu na temperaturę czy jest 50*C czy też 100*C. Posiadam to auto od 2 miesięcy i bardzo mnie to irytuje. Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 10:01 przez polomarko, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Termostat wymieniłem, wentylatory włączają i wyłączają się sprawdziłem po mechaniku po wymianie termostatu, przekaźnik nr 30 sprawdziłem to znaczy przelutowałem go jak było opisane na forum. Problem z tymi obrotami polega na tym że on się po prostu dusi i gaśnie ale nie zawsze czasami powróci na 900 obrotów także mi ciężko odpala muszę go kręcić długo, podczas jazdy na trasie nie ma problemów jest dynamiczny i nie szarpie
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
witam podłoncze sie pod temat moje abk cieżko pali a jak odpali to pochodzi chwile na wolnych obrotach i gasnie dotyczy to gazu i benzyny przekazinik wymieniony nr30 przepływka działa mozna powiedizec ze nowa po regeneracji dziaj ja swiece odkreciłem to czarne były co moze byc ?? :cry: z góry dziekuje za pomoc
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80