[1.9TDI 1Z] Szarpanie silnikiem przy 120-140 km/h.
[1.9TDI 1Z] Szarpanie silnikiem przy 120-140 km/h.
Witam,
Mam problem z szarpaniem silnikiem problem jest dosc powazny, autem szarpie w przediale predkosci 120 -140 km/h (automat 4 bieg). Czasami szarpnie na 3 biegu podczas przuyspieszania ale slabiej ( pewnie chodzi o za mala ilosc podawanego paliwa).
Dodam ze w aucie widoczne jest spora ilosc pecherzykow powietrza w przewodach paliwiwych, w aucie bylo juz sporo sprawdzone( wymieniona obudowa filtra paliwa + filtr, teraz jest od golfa , byla sprawdzana szczelnosc calego ukladu az do baku - dmuchanie sprezonym powietrzem, poza tym pierwszy wlasciciel oddal auto do serwisu w DE w celu sprawdzenia jednak serwis NIE BYL W STANIE NIC ZARADZIC <osohozi> .
Niewiem czy to nastawnik, auto jest z 95 r ma nachulane 280 tys( jestem drugim wlascicielem, pierwszym byla moja rodzinka w DE) to chyba za wczesnie na nastawnik, czy nastawnik moze byc zrodłem nieszczelnosci?
Prosze o pomoc co jeszcze sprawdzic .
Pozdrawiam
Mam problem z szarpaniem silnikiem problem jest dosc powazny, autem szarpie w przediale predkosci 120 -140 km/h (automat 4 bieg). Czasami szarpnie na 3 biegu podczas przuyspieszania ale slabiej ( pewnie chodzi o za mala ilosc podawanego paliwa).
Dodam ze w aucie widoczne jest spora ilosc pecherzykow powietrza w przewodach paliwiwych, w aucie bylo juz sporo sprawdzone( wymieniona obudowa filtra paliwa + filtr, teraz jest od golfa , byla sprawdzana szczelnosc calego ukladu az do baku - dmuchanie sprezonym powietrzem, poza tym pierwszy wlasciciel oddal auto do serwisu w DE w celu sprawdzenia jednak serwis NIE BYL W STANIE NIC ZARADZIC <osohozi> .
Niewiem czy to nastawnik, auto jest z 95 r ma nachulane 280 tys( jestem drugim wlascicielem, pierwszym byla moja rodzinka w DE) to chyba za wczesnie na nastawnik, czy nastawnik moze byc zrodłem nieszczelnosci?
Prosze o pomoc co jeszcze sprawdzic .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 11:39 przez pilocik69, łącznie zmieniany 1 raz.
- tokarka606
- Forum Audi 80
Witam,wymieniałem ostatnio filtr paliwa i bąbelków w przewodzie było co nie miara.Myślałem ,że nalałem za mało ropki do filtra ,więc przegoniłem auto na odcinku ok 10km ,ale nic to nie dało(nie było żadnego szarpania ani kopcenia).Dopiero dokręcenie kopułki pomogło trzeba ją dość mocno dokręcić i uszczelka musi być zwilżona ropą albo olejem.
Kolego z całą odpowiedzialnością mogę polecić ci: http://allegro.pl/item627821001_nastawn ... prawa.html.pilocik69 pisze:A ze tak sie zapytam, czy ktos robi nastawniki w Krakowie lub okolicach..... :roll:
Może skromny warsztacik, ale robią dokładnie... ja śmigam już ponad rok i jest gitajra :mrgreen:
do Wawy masz jakieś 3 stówki kaemów, ja identyczną odległość pokonałem zeby Adamm mi wyczyścił nastawnik ( a dokładniej wymienił - ma sporo wyczyszczonych). Na pewno nie pożałujesz, moja B4-ka już jest ponad rok po "zabiegu" i komfort jazdy zmienił się niesamowicie. Zupełnie inna jazda. Polecam Adamma. Pozdrowienia ze Świecia.