[b4 1.9 tdi 1z] predkosciomiesz oszukuje??
[b4 1.9 tdi 1z] predkosciomiesz oszukuje??
Po wymianie wszystkim znanej i znienawidzonej pomaranczowej zebatce predkosciomierz mi zaniza predkosc gdzies o 20 km/h ustawiony jest równo na 20. po ruszeniu z miejsca wskazówka chwile drga i nastepuje jeje podniesienie. wogole to jak by ktos byl taki mily to niech sprawdzi predkosc przy wrzuceniu 3 gdy obroty wynoszą 2.000
Re: [b4 1.9 tdi 1z] predkosciomiesz oszukuje??
nie da się tak. Musiał byś mieć taką samą skrzynie biegów. Najlepiej chyba sprawdzić z gps-em.Neo pisze:... wogole to jak by ktos byl taki mily to niech sprawdzi predkosc przy wrzuceniu 3 gdy obroty wynoszą 2.000
Czytałeś co wyżej napisałem. Kolego musisz podać oznaczenie skrzyni biegów. A najpewniej naprawde pogadać z jakimś znajomym i spróbować wg gps, lub umówić się z kimś i jechać jeden za drugim z określoną prędkością, choć to tez nie jest miarodajne bo musi sie mieć fabryczny rozmiar opon.Neo pisze:moze ktos sprawdzic w diezlu jaka ma predkosc gdy wrzuca 3 przy 2.000obr i 4 przy tych samych obrotach
Neo, nie czytasz jak Ci koledzy dobrze radzą, jeżeli chcesz już sprawdzać w ten sposób to musisz znaleźć kogoś z taką sama skrzynią. A najpierw przydało by się wiedzieć jaka masz skrzynie bo na każdej jest inaczej.
http://www.meckisfaq.de/antworten/motor ... edaten.htm
proszę o to rozpiska skrzyń i o ile mi wiadomo było jeszcze kilka innych które nie są ujęte (a to same z audi 80) :evil:
http://www.meckisfaq.de/antworten/motor ... edaten.htm
proszę o to rozpiska skrzyń i o ile mi wiadomo było jeszcze kilka innych które nie są ujęte (a to same z audi 80) :evil:
jak masz typ to raczej nie ważne do jakiego był wsadzany motor, bo przełożenia się nie zmieniająspiczi pisze:wiem że to poza tematem ale dziwne ze nie ma wypisanego żadnego silnika diesla z b3 ani z b4 - (jk,ra,sb,1y,aaz,1Z) przy tych skrzyniach.misiek440 pisze:...