[b3 90 q NG]Zanika zapłon.
[b3 90 q NG]Zanika zapłon.
Panowie pomocy.Od jakiegoś czasu dzieją się cyrki z moim autem.A mianowicie zanika zapłon,gubi iskrę czy coś jeszcze innego.Czasami wszystko jest ok a czasem silnik gaśnie i nie można go w żaden sposób odpalić.Autko ma inst.LPG ale czy na gazie czy na Pb jest tak samo tzn podczas jazdy silnik gaśnie.Pomocy.Nie wiem czy to cewka czy może moduł czy może sterownik silnika.Brak mi pomysłów.Jest ktoś może z okolic Legnicy z takim samym motorkiem coby użyczył części na podmiankę?
Witam.Dzieje się to bez względu na temp. silnika.Najśmieszniejsze jest to że jak na kluczyk nie chce zapalić to na popych zapali (ale nie zawsze).Wracałem wczoraj z pracy to nie chciał na kluczyk zapalić.A na pycha zapalił.Przerywał po drodze aż w końcu zgasł i trzeba było holować do domu bo już nie zapalił.Pb i LPG dostaje bo strzela i czuć benzyną.
Czy zużycie cewki objawia się tym że raz działa a raz nie?Ta zaślepka na cewce nie jest wypchnięta.Jeśli ktoś ma jakieś pomysły sugestie proszę o pomoc bo nie wiem czy sam to ogarnę a do najbliższego elektryka mam jakieś 20 km więc ciężko będzie zaciągnąć.
Czy zużycie cewki objawia się tym że raz działa a raz nie?Ta zaślepka na cewce nie jest wypchnięta.Jeśli ktoś ma jakieś pomysły sugestie proszę o pomoc bo nie wiem czy sam to ogarnę a do najbliższego elektryka mam jakieś 20 km więc ciężko będzie zaciągnąć.