Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9 TD AAZ] Dymi po montazu boost pina

Awatar użytkownika
kostrz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kostrz » 28 maja 2009, 15:06

rczopik2 jest w AAZ montowana chłodnica oleju poniżej zbiorniczka płynu chłodzącego przy podłużnicy były wersje z wentylatorem i bez.

Sam szukam takiej chłodnicy z td bo 1Z jej nie mam a po modach by sie przydała bo nie trudno olej przegrzać.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 15:09 przez kostrz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mrozoo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrozoo » 28 maja 2009, 15:06

rczopik2 pisze:A ja mam pytanie trochu nie związane z tematem czy w AAZ jest jeszcze inna chłodniczka oleju poza tą w podstawie filtra oleju ( wymiennik ciepła ).
Montowana z małym wentylatorkiem w okolicach prawego nadkla ( nie mylić z intercoolerem).
tak jest wlasnie tam gdzie mowisz, i tak samo prawdopodobnie jest w 1z
kolego tower tu masz link(juz n-ty raz go odgrzebuje) https://audi80.pl/16td-sb-problem-z- ... htm#256853

Awatar użytkownika
motowalus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: motowalus » 30 maja 2009, 03:11

w 1z nie ma chlodnicy oleju takiej jak w AAZ i SB. W 1z jest tylko wymiennik ciepla przy podstawie filtra oleju. w SB(RA) i AAZ jest natomiast dosc spora chlodnica oleju przed lewym przednik kolem.
kostrz, nawet po modzeniu praktycznie nie ma szansy na przegrzanie oleju (chyba ze bys palowal z predk. maks na bardzo dlugim odcinku chociaz nawet w tym przypadku nie jestem pewien). osobiscie w moim samochodzie wymontowalem ta chlodnice (byla dziurawa) i jezdze bez. nie zauwazylem zadnych zmian na gorsze chociaz nie moge powiedziec nic na temat temp oleju bo nie mam wskaznika dodatkowego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl