Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9 TD AAZ] Dymi po montazu boost pina

Awatar użytkownika
kostrz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kostrz » 28 maja 2009, 15:06

rczopik2 jest w AAZ montowana chłodnica oleju poniżej zbiorniczka płynu chłodzącego przy podłużnicy były wersje z wentylatorem i bez.

Sam szukam takiej chłodnicy z td bo 1Z jej nie mam a po modach by sie przydała bo nie trudno olej przegrzać.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 15:09 przez kostrz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mrozoo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrozoo » 28 maja 2009, 15:06

rczopik2 pisze:A ja mam pytanie trochu nie związane z tematem czy w AAZ jest jeszcze inna chłodniczka oleju poza tą w podstawie filtra oleju ( wymiennik ciepła ).
Montowana z małym wentylatorkiem w okolicach prawego nadkla ( nie mylić z intercoolerem).
tak jest wlasnie tam gdzie mowisz, i tak samo prawdopodobnie jest w 1z
kolego tower tu masz link(juz n-ty raz go odgrzebuje) https://audi80.pl/16td-sb-problem-z- ... htm#256853

Awatar użytkownika
motowalus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: motowalus » 30 maja 2009, 03:11

w 1z nie ma chlodnicy oleju takiej jak w AAZ i SB. W 1z jest tylko wymiennik ciepla przy podstawie filtra oleju. w SB(RA) i AAZ jest natomiast dosc spora chlodnica oleju przed lewym przednik kolem.
kostrz, nawet po modzeniu praktycznie nie ma szansy na przegrzanie oleju (chyba ze bys palowal z predk. maks na bardzo dlugim odcinku chociaz nawet w tym przypadku nie jestem pewien). osobiscie w moim samochodzie wymontowalem ta chlodnice (byla dziurawa) i jezdze bez. nie zauwazylem zadnych zmian na gorsze chociaz nie moge powiedziec nic na temat temp oleju bo nie mam wskaznika dodatkowego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”