[B4 NG] Przegrzewanie silnika oraz ubytki płynu chłodniczego
[B4 NG] Przegrzewanie silnika oraz ubytki płynu chłodniczego
posiadam audi 80 B4 2.3 benzynka. I mam problem a mianowicie. Autko od ok 2 tygodni zaczęło się strasznie grzać oraz gdzieś znika płyn chłodniczy. dolewam go jakoś co 2 dni. Poza tym coś zaczął kopcić na biały kolorek. Staram się teraz jeździć strasznie ostrożnie bo nie wiem co to jest , ani jaka jest tego przyczyna z autkiem rozpoczęły się problemy gdy dałem do mechanika.
Podejrzewam ze być możne chłopaki przegrzali mi silnik
Proszę zapoznać się z zasadami tytułowania tematów i stosować tagi!
Stosowanie wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie jest niezgodne z regulaminem.
Podejrzewam ze być możne chłopaki przegrzali mi silnik
Proszę zapoznać się z zasadami tytułowania tematów i stosować tagi!
Stosowanie wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie jest niezgodne z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 21:53 przez piiiter, łącznie zmieniany 1 raz.
odkręć korek wlewu oleju i zobacz czy niema "masla" pod spodem. Czy czasem nie idzie ci woda do oleju?? lub woda ucieka odrazu do cylindra ale tego juz nie dojrzysz aczkolwiek mozesz wyciagnac swiece i zobaczyc jak sa okopcone.
Posiadasz podtlenek LPG??
(podejrzewam że woda jest w oleju)
i zastosuj sie do regulaminu forum - popraw tagi
przepraszam za pisownie klawiatura mi padla i nie mam alta i polskich znakow
Posiadasz podtlenek LPG??
(podejrzewam że woda jest w oleju)
i zastosuj sie do regulaminu forum - popraw tagi
przepraszam za pisownie klawiatura mi padla i nie mam alta i polskich znakow
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 21:19 przez misiek440, łącznie zmieniany 1 raz.
Korek odkręcałem i wszystko jest ok nie ma masła. Olej jest czyściutki
Z termostatem także jest wszystko ok......
nie posiadam gazu adi jest w benzynie.
Z termostatem także jest wszystko ok......
nie posiadam gazu adi jest w benzynie.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 21:20 przez piiiter, łącznie zmieniany 1 raz.
a czy włącza Ci się wentylator od chłodnicy?Autko od ok 2 tygodni zaczęło się strasznie grzać
Ile pokazuje wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej na zegarach?
Aby to sprawdzić wykręć świece i zobacz czy któraś nie jest mokra od płynu do chłodnic.misiek440 pisze:może woda idzie bezpośrednio do cylindra :cry:
Poza tym odkręć korek wlewu oleju i zobacz czy nie ma on od spodu białego osadu. Wyjmij też bagnet od oleju i obejrzyj go pod tym kątem.
Sprawdź czy nie ma gdzieś wycieków płynu chłodniczego - zwłaszcza plastikowy króciec z tyłu głowicy. Sprawdź czy nie ma tam białego osadu po płynie.