[b4 1.9 1Z] Ciekawostka - jak poznac czy to seria?
028130201G wg numeru są to oryginalne wtryski od tdi 90PS 1Z choć mogą w nich siedzieć zmienione końcówki 205 lub 216.
Może masz box-a założonego a nie chip-a a dymi ci mocno na czarno.
Spotkałem się z box-em w audi 80 w tdi że miał tak ukrytego box-a że go nie było widać był schowany w środku w kabinie przy sterowniku były ucinane kable przed sterownikiem i box wstawiony trzeba by wiązkę sprawdzić od pompy do sterownika.
[ Dodano: 2009-05-21, 13:58 ]
Było to audi z Niemiec sprowadzone od właściciela kupione z domu a box był naprawdę profesjonalnie zamontowany.
Może masz box-a założonego a nie chip-a a dymi ci mocno na czarno.
Spotkałem się z box-em w audi 80 w tdi że miał tak ukrytego box-a że go nie było widać był schowany w środku w kabinie przy sterowniku były ucinane kable przed sterownikiem i box wstawiony trzeba by wiązkę sprawdzić od pompy do sterownika.
[ Dodano: 2009-05-21, 13:58 ]
Było to audi z Niemiec sprowadzone od właściciela kupione z domu a box był naprawdę profesjonalnie zamontowany.
Wygląda na to że jednak masz chip-a ale możesz zobaczyć wizualnie czy miedzy pompa a ścianą grodziowa nie masz czegoś wstawionego na kablach jeśli nie to masz chipa i się tylko cieszyć dla lepszego efektu z czasem możesz końcówki lub wtryski zmienić na te 205 lub 216 efekt po chipie i wtryskach jest naprawdę niezły
Możesz zobaczyć jak mój staruszek po tych modach śmiga choć jest na starym przepływomierzu.
pozdrawiam
Możesz zobaczyć jak mój staruszek po tych modach śmiga choć jest na starym przepływomierzu.
pozdrawiam
W moim regionie jest Woliński Bosch Diesel Service u nich wymiana końcówek w wtryskach tych od 1Z 2-sprężynowych jak u ciebie na 205 np AFN z regulacja trzeba zapłacić 600zł ale używki jeśli sprawne a można sprawdzić u mnie w regionie chcą od 50zł za kpl za sprawdzenie tez mogą być OK
Sam podejmij decyzje.
Sam podejmij decyzje.
Ja kupilem ostatnio na allegro komplet wtryskow z AFN za 150 zl, koles mial uszkodzony silnik i sprzedawał wtryski jako uszkodzone, zaryzykowalem i sie oplacilo sprawdzilem przed zamontowaniem rozpylaly idealnie, cisnienie mialy wzorowe. Zamontowalem i juz mam 2 tys km na nich efekt jest super, polecam.
Gratulacje kolego za udany zakup. <ok> Niestety ja nigdy nie mam tyle szcześcia,najczęściej to trafie w jakieś G... i póżniej muszę kupić jeszcze raz :cry:radi88 pisze:Ja kupilem ostatnio na allegro komplet wtryskow z AFN za 150 zl
Dzwoniłem dziś do gościa z serwisu BOSCHA w sprawie nowych końcówek od 110km Jutro ma mi powiedzieć jle będą kosztowały z wymianą.
[ Dodano: 2009-05-24, 15:02 ]
:shock: komplet nowych końcówek to 290zł szt tak mi powiedział pompiarz więc 1200+ robocizna, a to za dużo. Wiec pewnie zamówie końcówki u Cowboya ale dopiero za jakiś czas.
Cały czas zastanawiam się nad wiarygodnością tego pomiaru Coś mi się wierzyć nie chce.Jak czekałem na pomiar to był gość na chipie i pytałem jego jaki ma motorek i ile wyszedł pierwszy pomiar odp. motorek 110km a pokazało 127km ale jakoś nie wzbudziło to we mnie żadnego podejrzenia w końcu to ta sama rodzinka VW Ale teraz mi to daje do myślenia.
A ja sądze,że hamownia jest troche "zbyt dokładna" Teraz nie mam możliwości zrobienia czegokolwiek ale jak wróce to postaram się wymienić wtryski i wtedy pojadę jeszcze raz ale już gdzie indziej
[ Dodano: 2009-06-24, 14:30 ]
Wtryski siedzą już 0.216 i teraz jest jeszcze lepiej czuc kopytko :mrgreen:
Tylko jak mocno depne to troche czarno się robi za mną
[ Dodano: 2009-07-02, 21:40 ]
Po wizycie w TUNE-UP okazało się,że mam już wirusa i to całkiem dobrego
Obyło się bez rozbierania kompa,gość odrazu po podłączeniu VAG-a się połapał <ok>
Małe korekcje i wszystko smiga jak w zegarku :lol:
a to wykresik:
http://images44.fotosik.pl/156/e09b29d8e1050c36med.jpg
[ Dodano: 2009-06-24, 14:30 ]
Wtryski siedzą już 0.216 i teraz jest jeszcze lepiej czuc kopytko :mrgreen:
Tylko jak mocno depne to troche czarno się robi za mną
[ Dodano: 2009-07-02, 21:40 ]
Po wizycie w TUNE-UP okazało się,że mam już wirusa i to całkiem dobrego
Obyło się bez rozbierania kompa,gość odrazu po podłączeniu VAG-a się połapał <ok>
Małe korekcje i wszystko smiga jak w zegarku :lol:
a to wykresik:
http://images44.fotosik.pl/156/e09b29d8e1050c36med.jpg