[B3/B4]Licznik kilometrów wariuje
COBRA !
chodzi o samo zamocowanie wskazowki na plytce ona jest tam osadzana w "stojanach" chodzi o to czy da sie je wylutowac z plytki i przeszczepic inny ustruj z innego licznika nie koniecznie takiego z plytka jak u mnie - nie wiem czy wyraznie opisalem problem
wskazowka na osi ma taka sprezynke i w sumie to najchetniej potrzebowalbym ta sprezynke bo juz jej nie mam wtedy zlozyl bym moj licznik ...
to troche zegarmistrzowska robota ale moze warto sie pobawic oczywiscie majac dostep do czesci a tu z tym widze gorzej ...
a kolejne pytanie do COBRA ... czy liczniki z C4 czyli audi 100 spasuja pod otwory B4 VDO ? one maja tez w standardzie te aluminiowe ringi, czy nie orientujesz sie czy wymiarami jest to to samo co u nas w B4-kach ?
chodzi o samo zamocowanie wskazowki na plytce ona jest tam osadzana w "stojanach" chodzi o to czy da sie je wylutowac z plytki i przeszczepic inny ustruj z innego licznika nie koniecznie takiego z plytka jak u mnie - nie wiem czy wyraznie opisalem problem
wskazowka na osi ma taka sprezynke i w sumie to najchetniej potrzebowalbym ta sprezynke bo juz jej nie mam wtedy zlozyl bym moj licznik ...
to troche zegarmistrzowska robota ale moze warto sie pobawic oczywiscie majac dostep do czesci a tu z tym widze gorzej ...
a kolejne pytanie do COBRA ... czy liczniki z C4 czyli audi 100 spasuja pod otwory B4 VDO ? one maja tez w standardzie te aluminiowe ringi, czy nie orientujesz sie czy wymiarami jest to to samo co u nas w B4-kach ?
Sprawdź kolego dokłądniej te zębatki są plastikowe i częstko gęsto się łamią. Jak widzisz na fotce poniżej u mnie ta zębatka ma wyłamany jeden ząbek praktycznie nie widoczny i to właśnie jest moją przyczyną nie nabijania kilometrów. <buu> P.S. Jeśli ktoś ma taką część to chętnie zakupię. 696-768-070zakk87 pisze:nieważne, zamontowałem na chwile, żeby sprawdzić czy daje prąd do silniczka, daje więc problem leży pomiędzy silniczkiem a trybikami lub w czymś innym... tylko nie wiem co tu by jesze wykombinować...
zębaki sprawdzałem, nie mają ani złamanych ząbków, ani nie są pęknięte, ciekawi mnie jedynie czy się nie ślizgają na tym silniczku...
a taką zębatke można sprobować dosztukować z jakiejś zabawki:D tak myślę...
u mnie licznik nabija jak się go walnie od góry, największe problemy ma rano jak jest zimno, po południu po pracy chodzi, np rano nabije 6km czasem 30 a po południu nic ni robię i działa, czasem przejadę 100 czasem 20...
u mnie licznik nabija jak się go walnie od góry, największe problemy ma rano jak jest zimno, po południu po pracy chodzi, np rano nabije 6km czasem 30 a po południu nic ni robię i działa, czasem przejadę 100 czasem 20...
-
- Forum Audi 80
Zwróć uwagę czy ten olej smar, którym są nasmarowane te zębatki nie skończyły mu się jego właściwości innymi słowy nie działa teraz jak klej. Ja tego nie zobaczyłem włożyłem mu nową zębatkę przejechałem 40 km i zębatka znowu się ułamała. Po rozkręceniu zauważyłem że ten mały trybik bardzo ciężko się obracał na tym stworzniu.zakk87 pisze:zębaki sprawdzałem, nie mają ani złamanych ząbków, ani nie są pęknięte, ciekawi mnie jedynie czy się nie ślizgają na tym silniczku...
licznik kilometrów
cobra bardzo dziękuję
twoje rady okazały się bardzo pomocne
wprawdzie nie ja bo nie mam do tego smykałki ale mój braciszek(młodszy)
zgodnie za radami zawartymi w twoim posie
jakoś to rozebrał,polutował,poskładał
i...nareszcie wiem ile kilometrów robię
pędkościomierz to mi działał tylko kilometry się zacinały
wielkie dzięki
twoje rady okazały się bardzo pomocne
wprawdzie nie ja bo nie mam do tego smykałki ale mój braciszek(młodszy)
zgodnie za radami zawartymi w twoim posie
jakoś to rozebrał,polutował,poskładał
i...nareszcie wiem ile kilometrów robię
pędkościomierz to mi działał tylko kilometry się zacinały
wielkie dzięki