[80 B4] Czym przykleić listwe zewnętrzną do drzwi?
[80 B4] Czym przykleić listwe zewnętrzną do drzwi?
Witam wszystkich audiomaniaków.
Prosze o rade jak w temacie, bo jakiś głupi żartowniś oderwał mi kawałek listwy od drzwi i niewiem czym ją teraz przykleić. Próbowałem juz taśmą dwustronną ale po godzinie się odkleiło (a sprzedawca zapewniał że to orginał do klejenia takich listew).
Proszę o rady.
Dzięki, pozdrawiam
Prosze o rade jak w temacie, bo jakiś głupi żartowniś oderwał mi kawałek listwy od drzwi i niewiem czym ją teraz przykleić. Próbowałem juz taśmą dwustronną ale po godzinie się odkleiło (a sprzedawca zapewniał że to orginał do klejenia takich listew).
Proszę o rady.
Dzięki, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2007, 15:44 przez mario74, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A ja bym jednak radził tak jak robiła to fabryka. Nie wiem jaką taśmę ty kupiłeś, ale ja również jakiś czas przyklejałem listwę przednich drzwi, po kawałek z przodu mi sie odkleił i listwa choczyłą o rant nadkola. Odkleiłem więc całą listwę, dokładnie powierzchnię drzwi oczyściłem z pozostałości starej taśmy. Ponieważ jak zauważyłem, pojedyńcza "dawka" taśmy, była zbyt cienka i listwa nie chciałą sie trzymać, dałem dwie warstwy i całość przykleiłem. Do dziś trzyma sie świetnie. Dodam że taśma kosztowała 13 złotych za 10 metrów.
Kolego zanim zaczniesz coś kleić powiedz o którą listwę ci chodi. Jeżeli o tą na dole drzwi to nie trzeba nic kleić. Wystarczy otworzyć drzwi złapać za koniec i mocno ciągnąć. Jest ona na wsówkach i się zsunie. Wtedy wsuwasz ją od nowa i po problemie. Jeżeli ta cieciutka w połowie drzwi to niestety klejenie.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
To chyba ta taśma musi byc jakaś lipna. U mnie w B3 wszystkie listwy klejone są na takie taśmy i wszytsko trzyma sie ok. Żadnych problemów z tym nie mam.mario74 pisze:Chodzi o listwe w połowie drzwi.
A jeśli chodzi o tasme to dalem za nia 10zl i miała byc ok, ale tak nie jest.
Próbowałem jeszcze dzisiaj na nią kleić ale długfo nie potr5zymało, więc kupię jednak klei.