Czyli chcecie zakładać to zakładajcieGreenGreen pisze:Panowie rozmowa na ten temat jest tak śliska że aż bezsensowna bo nikt nie wie co by było gdyby. Także trzymajcie się faktów a gdybanie zostawmy losowi
[b4] Lampy przednie tuning - Dayline, Angel Eyes i inne
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jesteś pewien, że to specyfika tylko naszego prawa? Spróbuj sobie tak pofantazjować za Odrą, gdzie na wszystko co nie seryjne, trzeba mieć TUV.KLAKSON pisze:Polskie prawo jest do d***. U nas nic nie można przerabiać, za dużo modyfikować bo się nie podoba. Policja nie ma się czego czepiać tylko lamp czy tego, że opony za nadkola wystają, głupota Polskiego prawa
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie wiem jak tam jest gdzie indziej, ale Niemcy są bardziej tolerancyjni. U nas nic nikomu nie pasuje. Za wszystko się czepiają. Ja tego nie rozumiem co komu przeszkadza światło xenonowe :?: . Przecież ono lepiej rozświetla, oczy się nie męczą, w reflektorze soczewkowym xenon NIE oślepia, więc nie wiem o co im chodzi. :roll:IC69 pisze:Jesteś pewien, że to specyfika tylko naszego prawa?
Listwy LED ZIMNY BIAŁY
Witam!
Panowie chciałbym znać Waszą opinie a temat tych listew.
Szczególnie chodzi mi o podejście policjantów to tego tematu.
Dodam tylko ze kolor listew to zimny biały.
Czy w ogole montowanie takich rzeczy jest dopuszczalne?
to nikogo nie powinno razić i oslepiać, nie jest to halogen, a raczej odmładzająca ozdoba samochodu, może lepiej zamontować listwe w kolorze ciepły biały??
Zastanawia mnie tylko fakt kierowców TIRow, ktorzy na szybie, "masce" (klapie) od chlodnicy maja wiecej zarówek i świecidełek niż ja łącznie w całym samochodzie.
Będę wdzięczny za jakieś informacje lub opinie.
pozdrawiam
Maciej
Panowie chciałbym znać Waszą opinie a temat tych listew.
Szczególnie chodzi mi o podejście policjantów to tego tematu.
Dodam tylko ze kolor listew to zimny biały.
Czy w ogole montowanie takich rzeczy jest dopuszczalne?
to nikogo nie powinno razić i oslepiać, nie jest to halogen, a raczej odmładzająca ozdoba samochodu, może lepiej zamontować listwe w kolorze ciepły biały??
Zastanawia mnie tylko fakt kierowców TIRow, ktorzy na szybie, "masce" (klapie) od chlodnicy maja wiecej zarówek i świecidełek niż ja łącznie w całym samochodzie.
Będę wdzięczny za jakieś informacje lub opinie.
pozdrawiam
Maciej
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
żadne oświetlenie bez odpowiedniej homologacji nie jest legalne w użytkowaniu na drogach publicznych.
Skoro się czepiają diodowych postojówek w kolorze zimny biały to myslę że i samoróbek deylineów jak będą chcieli to się przywalą
Skoro nie rażą po oczach to nie spełniają założeń stawianych przed lampami do jazdy dziennej które ustawione są tak aby świecić właśnie po oczach - nie tak aby oślepiać ale aby zwracać większą uwagę niż zwykłe światła oświetlające drogę
Skoro się czepiają diodowych postojówek w kolorze zimny biały to myslę że i samoróbek deylineów jak będą chcieli to się przywalą
Skoro nie rażą po oczach to nie spełniają założeń stawianych przed lampami do jazdy dziennej które ustawione są tak aby świecić właśnie po oczach - nie tak aby oślepiać ale aby zwracać większą uwagę niż zwykłe światła oświetlające drogę
Listwa LED
Ale ja używam normalnych świateł do jazdy dziennej. Tych oryginalnych które są zawsze włączone.
Te diodowe to tylko ładnie wyglądający dodatek. Nie są to światła na których jeżdżę w dzień.
Czy to zmienia postać rzeczy?
Dlaczego TIRowcow nie zatrzymują za takie rzeczy???
pozdrawiam
Te diodowe to tylko ładnie wyglądający dodatek. Nie są to światła na których jeżdżę w dzień.
Czy to zmienia postać rzeczy?
Dlaczego TIRowcow nie zatrzymują za takie rzeczy???
pozdrawiam
- przemko1982
- Audi 80 Klub
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt: