od jakiegos czasu, przy pokonywaniu wiekszych i mniejszych dziur w moim miescie

Mam identyczne objawy. Po wymianie tulei tylnej belki "dobijanie" ustało na ok pół roku i znowu zaczęło. Pomyślałem, że to pewnie te tulejki przy dolnym mocowaniu amorka teraz hałasują, ale po wymianie amorków jak stukało tak stuka. Wszystko wskazuje na to, że tuleje tylnej belki znowu się odzywają a to pewnie dlatego, że nie kupiłem lemforderów.tarantura13 pisze:tuleje tylnej belki juz wymienialem
wiec to chyba beda te tulejki gumowe amortyzatora....
albo po wymianie tych gum dokręcałeś na podniesionym samochodzie ,a to sie dokręca jak auto stoi na oponach bo inaczej szlag trafiarsdziadek pisze:Mam identyczne objawy. Po wymianie tulei tylnej belki "dobijanie" ustało na ok pół roku i znowu zaczęło. Pomyślałem, że to pewnie te tulejki przy dolnym mocowaniu amorka teraz hałasują, ale po wymianie amorków jak stukało tak stuka. Wszystko wskazuje na to, że tuleje tylnej belki znowu się odzywają a to pewnie dlatego, że nie kupiłem lemforderów.tarantura13 pisze:tuleje tylnej belki juz wymienialem
wiec to chyba beda te tulejki gumowe amortyzatora....
Kiedy wymieniałeś te tuleje i na jakiej firmy?
Dokręcałem na opuszczonym samochodzie i przy zakładaniu pilnowałem żeby tuleja była w dobrym kierunku (tak jak na obrazku w instrukcji). Tuleje były firmy Meyle i przejechały ok 15kkm.berthold pisze:albo po wymianie tych gum dokręcałeś na podniesionym samochodzie ,a to sie dokręca jak auto stoi na oponach bo inaczej szlag trafia