Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 PM LPG] skąd bezpiecznik w schowku? oraz inne

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 06 cze 2009, 23:15

zastava750 pisze:witam a co do bezpiecznika to sprawdz czy masz w radiu bezpiecznik są tam podobne żeby niczego nie popalic a jak pisałeś że Ci radio słabo działa to na bank to wyciągnij radio i sprawdz:)
hmm... Zawsze mi się wydawało, że jeśli w czymś się spali bezpiecznik, lub po prostu się go wyjmie, to to coś nie działa w ogóle, a nie słabo.

Bezpiecznik, który znalazłeś jest strasznie potężny, raczej pochodzi z instalacji na 230V. Już nawet w telewizorach stosuje się bezpieczniki z cieńszym drutem, a co dopiero w samochodach. No chyba, że to faktycznie jest pozostałość po jakimś na prawdę baaaardzo mocnym wzmacniaczu, ale wątpię.

Co do cyrków z oświetleniem, to sprawdź jeszcze raz wiązkę idącą do klapy bagażnika, być może przez przypadek zamieniłeś jakieś przewody, one mają tam bardzo podobne kolory z tego co pamiętam.

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 08 cze 2009, 08:01

no to z bezpiecznikiem sobie odpuszczam, i tak pewnie nie uda mi sie namierzyć skąd to się wzięło i jakim cudem. poprzedni właściciel rzeczywiście chyba miał w nim niezłe audio ale je zdemontował przed sprzedażą.
co do tych komedii z oswietleniem to jakoś mi się udało to doprowadzić do porządku, sam nie wiem jak bo konkretnej przyczyny nie było. wiązka natomiast był na 100% dobrze poskładana bo w niej już nic nie ruszałem. poodpinalem oświetlenie tablicy rej, przy okazji spaliłem bezpiecznik :] i teraz jest wszystko git.
ale :] nie ma łatwo, nie podpinałem już tych kabli ( bo bałem się że znowu coś sie posypie) co idą od oswietlenia tabl rej na prawą stronę auta. z lewej te oświetlenie dostaje kompletne zasilanie to po co jeszcze jakies kable brązowe idące na prawą stronę? to tworzy jakąś pętlę? i sprawdziłem miernikiem to właśnie z na tych światełkach te kable tworzą obwód z kablami + od oświetlenia.
czy tak właśnie powinno być?
ciężko mi to fachowo wytłumaczyć bo raczej elektryk amator jestem

[ Dodano: 2009-06-08, 09:22 ]
a jak to jest z tymi trzeba górnymi ścieżkami na szybie? one grzeją u was czy tylko za antenę robią? i ile kabli macie u siebie podpiętych do tych 3 ścieżek?

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 08 cze 2009, 22:11

Jeśli chodzi o antenę, to są to trzy najwyższe paski na szybie. One nie grzeją, robią tylko i wyłącznie za antenę, do ogrzewania służą pozostałe paski. Ile tam idzie przewodów to Ci nie powiem, teraz już jest zbyt ciemno i wiele nie zobaczę. Mogę sprawdzić jutro w dzień, jakby co to wieczorem napiszę co zobaczyłem, no chyba, że ktoś wie i napisze przede mną. ;-)

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 09 cze 2009, 12:55

no to z szybą jasne, skoro nie grzeją to tak jak u mnie tylko jeden kabel do nich leci :]
teraz mam prośbę o zerknięcie na klapę bagażnika od środka, chodzi mi o te kabelki do oświetlenia tablicy rej. czy u Ciebie też od prawej strony auta przez klapę leci brązowy kabelek, który się rozdwaja i jest podpiety obydwona końcówkami no tych światełek?
w ogóle czy ktoś wie dokładnie po co to jest? u siebie nie chcę tego ponownie podłączać puki wszystko dział bo się boję że się skisi znowu.

[ Dodano: 2009-06-15, 11:04 ]
no i namierzyłem skąd ten bezpiecznik :D kupa śmiechu po prostu.....
to coś to był bezpiecznik i kopułka od ładowarki samochodowej do gps'a :D wcześniej zaniosłem ja do domu i nawet nie zauwazyłem że czegoś brakuje :]

teraz czy ktos może powiedzieć jak to jest z tym brązowym kabelkiem na klapie bagażnika który leci od ośw tabl rej do prawej strony auta?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl