Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[80 B3 1.8 PM LPG] skąd bezpiecznik w schowku? oraz inne

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 06 cze 2009, 23:15

zastava750 pisze:witam a co do bezpiecznika to sprawdz czy masz w radiu bezpiecznik są tam podobne żeby niczego nie popalic a jak pisałeś że Ci radio słabo działa to na bank to wyciągnij radio i sprawdz:)
hmm... Zawsze mi się wydawało, że jeśli w czymś się spali bezpiecznik, lub po prostu się go wyjmie, to to coś nie działa w ogóle, a nie słabo.

Bezpiecznik, który znalazłeś jest strasznie potężny, raczej pochodzi z instalacji na 230V. Już nawet w telewizorach stosuje się bezpieczniki z cieńszym drutem, a co dopiero w samochodach. No chyba, że to faktycznie jest pozostałość po jakimś na prawdę baaaardzo mocnym wzmacniaczu, ale wątpię.

Co do cyrków z oświetleniem, to sprawdź jeszcze raz wiązkę idącą do klapy bagażnika, być może przez przypadek zamieniłeś jakieś przewody, one mają tam bardzo podobne kolory z tego co pamiętam.

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 08 cze 2009, 08:01

no to z bezpiecznikiem sobie odpuszczam, i tak pewnie nie uda mi sie namierzyć skąd to się wzięło i jakim cudem. poprzedni właściciel rzeczywiście chyba miał w nim niezłe audio ale je zdemontował przed sprzedażą.
co do tych komedii z oswietleniem to jakoś mi się udało to doprowadzić do porządku, sam nie wiem jak bo konkretnej przyczyny nie było. wiązka natomiast był na 100% dobrze poskładana bo w niej już nic nie ruszałem. poodpinalem oświetlenie tablicy rej, przy okazji spaliłem bezpiecznik :] i teraz jest wszystko git.
ale :] nie ma łatwo, nie podpinałem już tych kabli ( bo bałem się że znowu coś sie posypie) co idą od oswietlenia tabl rej na prawą stronę auta. z lewej te oświetlenie dostaje kompletne zasilanie to po co jeszcze jakies kable brązowe idące na prawą stronę? to tworzy jakąś pętlę? i sprawdziłem miernikiem to właśnie z na tych światełkach te kable tworzą obwód z kablami + od oświetlenia.
czy tak właśnie powinno być?
ciężko mi to fachowo wytłumaczyć bo raczej elektryk amator jestem

[ Dodano: 2009-06-08, 09:22 ]
a jak to jest z tymi trzeba górnymi ścieżkami na szybie? one grzeją u was czy tylko za antenę robią? i ile kabli macie u siebie podpiętych do tych 3 ścieżek?

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 08 cze 2009, 22:11

Jeśli chodzi o antenę, to są to trzy najwyższe paski na szybie. One nie grzeją, robią tylko i wyłącznie za antenę, do ogrzewania służą pozostałe paski. Ile tam idzie przewodów to Ci nie powiem, teraz już jest zbyt ciemno i wiele nie zobaczę. Mogę sprawdzić jutro w dzień, jakby co to wieczorem napiszę co zobaczyłem, no chyba, że ktoś wie i napisze przede mną. ;-)

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 09 cze 2009, 12:55

no to z szybą jasne, skoro nie grzeją to tak jak u mnie tylko jeden kabel do nich leci :]
teraz mam prośbę o zerknięcie na klapę bagażnika od środka, chodzi mi o te kabelki do oświetlenia tablicy rej. czy u Ciebie też od prawej strony auta przez klapę leci brązowy kabelek, który się rozdwaja i jest podpiety obydwona końcówkami no tych światełek?
w ogóle czy ktoś wie dokładnie po co to jest? u siebie nie chcę tego ponownie podłączać puki wszystko dział bo się boję że się skisi znowu.

[ Dodano: 2009-06-15, 11:04 ]
no i namierzyłem skąd ten bezpiecznik :D kupa śmiechu po prostu.....
to coś to był bezpiecznik i kopułka od ładowarki samochodowej do gps'a :D wcześniej zaniosłem ja do domu i nawet nie zauwazyłem że czegoś brakuje :]

teraz czy ktos może powiedzieć jak to jest z tym brązowym kabelkiem na klapie bagażnika który leci od ośw tabl rej do prawej strony auta?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl