witam
Montuję sam instalację LPG do swojego autka (spokojnie - przewody do butli i reduktora podłaczy znajomy gaziarz) i właśnie pojawił się problem po zamontowaniu miksera. Samochód nie ma wolnych obrotów, kicha i prycha - zasilany jest na razie PB. Mikser nie posiada otworów przez które normalnie są odsysane opary ze zbiornika oraz jest sterowany termostat na dolcie powietrza (zimne/ciepłe). Koledzy jaki macie zamontowany mikser i jak rozwiązany w/w problem ? Czy zaślepienie tych przewodów może objawiać się taką pracą silnika ?
[B4 2.0 ABT] jaki mikser lpg, problem z wolnymi obrotami
A nie dzieje się tak przypadkiem przez to, że po zamontowaniu miksera autko ma "wzwężkę" na dolocie?
Ja mam gaźnikowca i jak jeździłem z odłączonym LPG i wymontowanym mikserem ciekała jak wściekła. Po zamontowaniu miksera już nie ma takiego efektu na benzynce tzn. jak szybko dodam gazu to się chwilkę przymuli...
Ja mam gaźnikowca i jak jeździłem z odłączonym LPG i wymontowanym mikserem ciekała jak wściekła. Po zamontowaniu miksera już nie ma takiego efektu na benzynce tzn. jak szybko dodam gazu to się chwilkę przymuli...
- przemas138
- Forum Audi 80
Panowie mam pytanie w związku z instalacją lpg. A konkretnie chodzi o mikser. bo mi gazownik założył go przy obudowie filtra powietrza, tak że gaz przebiega przez przepływomierz. czy tak powinno być? bo mam wrazenie ze mikser powinien być umieszczony przy samym kolektorze. i jeszcze jedno, mam zablokowaną klapkę w obudowie filtra, tak że dostaje cały czas ciepłe powietrze z osłony kolektora wydechowego.
proszę o rady.
audi 2.0 wielopunkt 94r.
proszę o rady.
audi 2.0 wielopunkt 94r.