Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] jaki mikser lpg, problem z wolnymi obrotami

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
bmachon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] jaki mikser lpg, problem z wolnymi obrotami

Post autor: bmachon » 10 cze 2009, 21:51

witam
Montuję sam instalację LPG do swojego autka (spokojnie - przewody do butli i reduktora podłaczy znajomy gaziarz) i właśnie pojawił się problem po zamontowaniu miksera. Samochód nie ma wolnych obrotów, kicha i prycha - zasilany jest na razie PB. Mikser nie posiada otworów przez które normalnie są odsysane opary ze zbiornika oraz jest sterowany termostat na dolcie powietrza (zimne/ciepłe). Koledzy jaki macie zamontowany mikser i jak rozwiązany w/w problem ? Czy zaślepienie tych przewodów może objawiać się taką pracą silnika ?

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 10 cze 2009, 22:02

Napisz czy nie ma wolnych obrotów na PB czy na LPG, po zamontowaniu miksera

bmachon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bmachon » 10 cze 2009, 22:49

Teraz pracuje na PB, instalacji gazowej jeszcze nie skończyłem montować, sterownik silnika widzi sondę lambda, a otwór od gazu jest w mikserze zaślepiony, przed zamontowaniem miksera było ok

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 11 cze 2009, 15:59

A nie dzieje się tak przypadkiem przez to, że po zamontowaniu miksera autko ma "wzwężkę" na dolocie?
Ja mam gaźnikowca i jak jeździłem z odłączonym LPG i wymontowanym mikserem ciekała jak wściekła. Po zamontowaniu miksera już nie ma takiego efektu na benzynce tzn. jak szybko dodam gazu to się chwilkę przymuli...

Awatar użytkownika
przemas138
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemas138 » 24 paź 2009, 19:07

Panowie mam pytanie w związku z instalacją lpg. A konkretnie chodzi o mikser. bo mi gazownik założył go przy obudowie filtra powietrza, tak że gaz przebiega przez przepływomierz. czy tak powinno być? bo mam wrazenie ze mikser powinien być umieszczony przy samym kolektorze. i jeszcze jedno, mam zablokowaną klapkę w obudowie filtra, tak że dostaje cały czas ciepłe powietrze z osłony kolektora wydechowego.
proszę o rady.
audi 2.0 wielopunkt 94r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl