[80All]Przyciemnianie szyb przód 25%, reszta 30%...
[80All]Przyciemnianie szyb przód 25%, reszta 30%...
Czy ma ktoś może zdjęcia z takiego właśnie przyciemnienia szyb w audi 80? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda na samochodzie ... najlepiej jeszcze żeby była ona w białym kolorze <ok>
Noszę się z zamiarem takiego właśnie przyciemnienia, tylko nie wiem czy warto.
Nazywaj poprawnie tematy.
Noszę się z zamiarem takiego właśnie przyciemnienia, tylko nie wiem czy warto.
Nazywaj poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 10:07 przez Bastek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Fabryczne szyby atermiczne już mają przyciemnienie. Szyby takie jak dokonywałem pomiaru mają ok 78-80% przepuszczalności światła, tak więc już są przyciemnione w około 20%.
Napisz jutro do mnie na PW ,będę w pracy to dokonam pomiaru szyby przedniej w swojej 80 i podam dokładnie jaka to jest wartość. Szybę mam jeszcze oryginalną.
Pozdrawiam
Napisz jutro do mnie na PW ,będę w pracy to dokonam pomiaru szyby przedniej w swojej 80 i podam dokładnie jaka to jest wartość. Szybę mam jeszcze oryginalną.
Pozdrawiam
Jest problem bo dostajesz dwie opcje do wyboru. Albo zrywasz folie przy miśkach albo zabierają dowód. W polskich realiach lepiej rozstać się na krótki czas z dowodem niż znów płacić za położenie folii. Przepisy są takie że kierowca musi mieć 180st. widoczności. Audi ma fabrycznie przyciemnione szybki na zielono. Nasze autka nowe nie są więc uwzględniając rysy, fabryczną ścieme, myśle że jakby sprawdzić przepuszczalność światła w naszych szybach to już mogłoby wyjść minimum lub mniej.Niki20 pisze:A nie ma czasem problemu podczas kontroli z przednimi bocznymi??? Bo ja coś takiego słyszałem i dlatego u siebie przodu nie przyciemniłem...
Jedyna pewna opcja na przyciemnienie szyb z gwarancją, że się niebiescy nie przyczepią to piecowe przyciemnianie ale to drogi interes.
Tutaj jest wątek gdzie wszystko jest dokładnie opisane:
https://audi80.pl/koszt-przyciemnien ... ht=piecowe
Szukajka nie gryzie
Pozdrawiam
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Moje boczne tak wyglądają jak na zdjęciu.
Powiem tylko że takbyły przyciemnieone jak kupiłem auto i niby są na to certyfikaty, które są wielką ściemą. Mają przepustowość światła jedynie 52% i to jest już niezgodne. Chciałem to pozrywać ale nawet zarysować tego nie można. Liczę się z tym iż jak mnie patrol zatrzyma to mogę stracić dowód rejestracyjny.
Wtedy to tylko szukanie po szrotach inych szybek :roll: .
Powiem tylko że takbyły przyciemnieone jak kupiłem auto i niby są na to certyfikaty, które są wielką ściemą. Mają przepustowość światła jedynie 52% i to jest już niezgodne. Chciałem to pozrywać ale nawet zarysować tego nie można. Liczę się z tym iż jak mnie patrol zatrzyma to mogę stracić dowód rejestracyjny.
Wtedy to tylko szukanie po szrotach inych szybek :roll: .
-
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
:shock: A to niby czemu?FranoF1 pisze:Czarne szybki jedynie wtedy kiedy w środku znajduje sie klatka
Bastek, Nie ma skutecznej metody na wykołowanie drogówki,jak cie zatrzyma byle ciemniak to albo nie zauważy albo coś mu tam wciśniesz.Ale policmajstry(sporadycznie)mają sprzet do pomiaru przepuszczalności i wtedy czy piec czy folia będzie lipa.Pewnie oddasz dowód i diagnosta klepnie ale jak sie natniesz na gościa co ci dowód zabrał to i ty i diagnosta macie ciepło...ryzykować można ja mam odetkany wydech(na tłumiku środkowym tylko... :mrgreen: ) i nie zdarzyło mi się marudzenie przy kontroli ale...trzeba się zastanowić nad konsekwencjami i ew.problemami jak ci bardzo zależy to i tak nikt cie od tego pomysłu nie odwiedzie