Jakiś czas temu opisałem swój problem ale napisze od początku bo troche sie pozmieniało, auto dzisiaj koło 21 przejechało swoje ostatnie kilometry:/ od marca zaczęło delikatnie szarpać, jakby dławić się, czasami było OK, kilka dni jeździłem bez szarpnięcia aż nagle przez chwile nie miało mocy, obroty spadały do ok. 200/min i trzęsło całym autem a za are sekund podchodziły do 1200/min i tak aki.ś czas, dodawałem gazu to albo nie reagowało albo dochodziło do maks 3k/min i sie jakby dławiło i spadało z obrotów, w czwartek pojechałem wieczorem pojeździć, auto nagle zaczęło szarpać i 10 minut gasiłem i na pare sekund odpalałem auto, po jakimś czasie zaczęło jechać ale lekko szarpało cały czas, wczoraj stałem na światłach jakieś 10 minut, kierowcy trąbili na mnie a ja nie mogłem ruszyć auta z miejsca, obroty nie wchodziły powyżej 200/min, w końcu auto zaczęło "normalnie jechać" delikatnie szarpiąc i przerywając, później już wcale nie szarpało przez ok. 2 km czyli droga do domu bo nie chciałem dalej jechać, wieczorem tatko pojechał po mame do pracy i śnieżyna zgasła mu na parkingu sama, chwile wcześniej zaczęła szarpać i od tego czasu jużnie chodzi, wujek przyciągnął ją do domu, w aucie za każdym razem śmierdziało paliwem gdy tak szarpało, w środe wymieniłem kopułke i palec, patrzyłem świece, są to 3 elektrodowe NGK, były lekko przydymione ale przejechałem je papierem. nic nie dało, wyciągałem silniczek krokowy, przepłukalem go kilka razy WD-40 a później benzyną eksrtakcyjną, wyleciało z niego troche syfu i brudu, po wyczyszczeniu silniczka krokowego tydzień temu auto normalnie zaczęło trzymać obroty tzn. 1k/min, bo wcześniej skakały od 900-1100,1200/min, ale dalej szarpało, pomocy koledzy, będę wdzięczny za fachowe opinie, co spradzwić, co wymienić, mam zamiar jutro wyjąć rozdzielacz paliwa i go w środku jakoś przeczyścić, podobno ciężko to poskładać, ale kilka osób mówiło że to może być główna przyczyna, jak go nie poskładam to kupie sprawny i może będzie po kłopocie, ale doradźcie coś zanim dobiore sie do rozdzielacza,
pozdrawiam!