Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Polerka Felg.

Wszystko co związane z dbaniem o nasze Audi 80 :)
Awatar użytkownika
kolodzieju
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kolodzieju » 19 cze 2009, 20:42

kuuurka wodna... Dziś w deszczu rozpoczałem swoją przygodę z polerką...
Myślałem, że pojdzie łatwiej, może dlatego, że juz półmrok i deszczowo.
Jak sie patrzy wyglada luks, ale na zdjeciach z lampa błyskowa... zobaczcie sami

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 19 cze 2009, 20:45

Tak można wypolerować nie ściagając opon ale jeśli masz dobrą ręke ;-)
Jeśli chodzi o polerkę na kołach i z wrzuconym biegiem to daje radę ale nie uda ci sie uzyskać aż tak dobrego efektu i wypolerujesz tylko w jednej płaszczyźnie.
najlepiej ręcznie aby nie spalić
zależy jeszcze jaka felę chcesz turlać :-P

bodzio1819
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bodzio1819 » 19 cze 2009, 22:30

Bez problemu możesz polerować z oponą ja tak robiłem.Tylko jak będziesz nakładał scansol to uważaj na opone i na zawór:)

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 20 cze 2009, 00:19

Mozesz zpolerowac z opona ale jak chcesz usunac jakies wieksze zadziory przy oponie mechanicznie to popitolisz brzeg opony bo felga jest schowana w oponie. No i na scansol uwazaj jak bodzio pisze ;) Strasznie chlapie jak polerujesz na aucie tyle wiem.

Awatar użytkownika
kris0181
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris0181 » 20 cze 2009, 00:29

No ja próbowałem na aucie i nie wychodzi takie lustro jak powinno... później jeszcze na stole poprawiałem :-> No i miałem pochlapane całe drzwi i troche tylnego blotnika... prawie cały bok bueheheh <ok>

Awatar użytkownika
DeS
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Paweł
Model: Audi A8
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: DeS » 11 sie 2009, 23:13

Słuchajcie Ludki ;)

Muszę na szybko wypolerować dwa elementy z alu u zaufanego człowieka z Warszawy lub okolic. Nie musi to być zawodowy macher, ważne żeby zrobił porządny efekt i nie zdarł całej skóry ze mnie ;)

Możecie kogoś polecić? Może ktoś z naszego grona się podejmie? Szczegóły na PW/GG.

<ok>

Awatar użytkownika
huk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: huk » 31 sie 2009, 18:33

Witam,
chcę wypolerować swoje felgi, niestety natrafiłem na pewien problem - po ściągnięciu lakieru wygląda to tak:

Obrazek

Na feldze jest trochę dziur, teraz nie wiem czy mam je zanosić do jakichś fachowców, czy też można samemu to jakoś załatać. Nie chcę ponosić dużych kosztów, dlatego wolałbym zrobić to samemu. Czy jest na to jakaś szansa i jeśli tak, to czy efekt będzie dobry, czy lepiej jednak zanieść do warsztatu?

Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin19l » 31 sie 2009, 18:51

huk pisze:Witam,
chcę wypolerować swoje felgi, niestety natrafiłem na pewien problem - po ściągnięciu lakieru wygląda to tak:

Na feldze jest trochę dziur, teraz nie wiem czy mam je zanosić do jakichś fachowców, czy też można samemu to jakoś załatać. Nie chcę ponosić dużych kosztów, dlatego wolałbym zrobić to samemu. Czy jest na to jakaś szansa i jeśli tak, to czy efekt będzie dobry, czy lepiej jednak zanieść do warsztatu?

Zacznij je jechac grubym papierem wodnym to wszystko sie wyrówna!! zacznij od czegoś w granicach 200

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 31 sie 2009, 19:38

Krawędź i miejscowo rant musisz polecieć papierem na płótnie - na sucho.
P{Otem Grubym wodnym. Co robić dalej zostało wyczerpująco już w tym temacie napisane;)

Awatar użytkownika
huk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: huk » 01 wrz 2009, 15:34

Może na zdjęciu tego nie widać, ale tam są naprawdę głębokie dziury, tak na 2-3 mm. Odważnik na tej feldze był założony 50g, na pozostałych po 5, więc chyba dość sporo.
Papierem musiałbym się chyba sporo namachać i tej felgi by niewiele zostało, dlatego mam wątpliwości ;]

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 01 wrz 2009, 19:31

jak chcesz doby efekt i masz wiele cierpliwosci i bedziesz to robic recznie to zejdzie sie z tym ale wykonalne zaczynajac od grubego papieru. Jak nie masz checi i cierpliwosci to daj sobie spokoj.

bodzio1819
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bodzio1819 » 01 wrz 2009, 22:05

Po pierwsze czym ściągałeś lakier?:)Bo wygląda na to że zamiast drewnianą łopatką to robiłeś to metalową ;-) Po drugie wszystko jest do zrobienia:)Miałem jedna Fele w takim stanie jak Twoja i jak chcesz zobaczyć jak wszyła to luknij w mój profil

I co prawda to prawda długo Tobie zejdzie jedź to teraz 100 na sucho później 250 i 320.A potem z "górki" wodnymi:)

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 02 wrz 2009, 06:37

Czy jak się wypoleruje alu felgę to po paru latach to alu nie zaśniedzieje - przecież mamy "gołe" aluminium ma powietrzu - i na to Al działa sól w zimie itp.
Piszę bo zastanawiam się nad polerką - myślę że po polerowaniu trzeba systematycznie woskować to Al by nie zaśniedziało
Proszę o odp Kogoś kto jeździ na wypolerowanych alu od dłóższego czasu nalepiej ze 2 lata
---------------------------------------------------------------------------------------
Nie chcę robić zbednych ot'ów więc w tym miejscu dziękuję Kolede za odpowiedź która jest poniżej
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 13:23 przez ziemor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 02 wrz 2009, 09:20

ziemor, nie ma mowy o polerowanym aluminium w zime, nawet pozna jesienia kiedy pojawia sie pierwsze oznaki ze moze spasc snieg to felgi odrazu out w garaz. Przy polerowanych felgach rozniez nie ma mowy o myciu samochodu piana do myscia bezdotykowego na myjniach, odrtazu calkowicie znikie efekt polerki gdyz ta piana jest zraca i w ciagu kilku sekund mocno utleni cala powierzchnie, natomiast na nowych myjniach bezdotykowych jest cos takiego jak woda z takim jak by proszkiem, to sie wogole prawie nie pieni i tym mylem swoje ranty i nic sie nie stalo.
Aluminium utlenia sie caly czas chocby nawet od wilgoci w powietrzu, ja swoje co jakis czas gdy widze ze zaszlo lustro juz lekko mgielka przecieram poprostu szmatka i jakas dop[bra pasta np AUTOSOL. sredhnio tak gdzies raz na 1,5miesiaca, wiadomo zalezy jak kto uzytkuje. A no i trzeba pamietac zeby niedopuszczac do sytuacji gdy na feldze jest duoz pylu z klockow do tego brud kurz i np popada deszcza potem to wszystko wyshnie i zastygnie to nalezy jaknajszybciej umyc kola zeby to nie lezalo bo od tego sie najgorsze wrzery robia. generalnie utzrymanie polerowanych kol jest troche klopotliwe dla przecietnego uzytkownika,

bodzio1819
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bodzio1819 » 02 wrz 2009, 18:30

Aby polerka ładnie wyglądała ja co 2 tygodnie przejadę płynem do naczyń "LUDWIK" I jest elegancko:)A polerowane felgi na zimę to zły pomysł jest to nie poszanowanie swojej ciężkiej pracy przy polerowaniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja i kosmetyka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl