[All] Modyfikacje - Tłumik sportowy
tomczax, Nie znam tej firmy... i ciężko coś powiedzieć na temat tego tłumika. Chyba że ktoś taki ma i mógłby się wypowiedzieć :?: Nie podoba mi się kształt końcówki
Osobiście zastanawiałem się nad tym tłumikiem -> http://www.allegro.pl/item385857480_tlu ... yewka.html
Nie jest polskiej produkcji więc może być ciekawy :->
Osobiście zastanawiałem się nad tym tłumikiem -> http://www.allegro.pl/item385857480_tlu ... yewka.html
Nie jest polskiej produkcji więc może być ciekawy :->
Mam pytanie - szczególnie do osób mieszkających we Wrocławiu. Czy ktoś zna ten zakład zajmujący się tłumikami http://www.margo.net.pl/ Jaką mają opinie :?: Przeglądałem internet w poszukiwaniu jakiegoś dobrego zakładu zajmującego się wydechami i szczerze nic innego nie znalazłem. Myślę nad poważniejszymi zmianami w ukł. wydechowym i chce żeby panowie znali się na rzeczy i wykonali to dobrze
kamilB4 pisze:ponczo, Co chcesz zmieniać w układzie wydechowym?
Przede wszystkim pozbyć się "pyrkolenia" z miejscach w których kiedyś były katalizatory.
Nie wiem czy to będzie dobry pomysł ale chciałem też wywalić środkowe tłumiki a w ich miejsce wrzucić 2 firmowe tłumiki przelotowe i ostatni zostawić fabryczny ew. wypolerować w nim końcówki :->
Chcę uzyskać fajny pomruk Vki podczas jazdy ale nie chce zakładać taniego wydechu końcowego który będzie mi tylko buczał.
ponczo, masz taki metaliczny dźwięk?
U mnie jest coś takiego. Czasem mi się to podoba, czasem nie.
Super sprawa gdy chce się posłuchać silnika ale ma takie głośniejsze przejście przy 2000 obr/min co mnie drażni gdy chce cicho jechać.
Myślałem troche o tych tanich tłumikach z allegro ale skoro to się wypala to chyba nie ma sensu.
A może strumienice? ... nie wiem. Ten rezonans mnie tylko drażni, bo ogólnie fajnie potrafi zaryczeć :mrgreen:
Nagram filmik w wolnej chwili to wrzucę.
U mnie jest coś takiego. Czasem mi się to podoba, czasem nie.
Super sprawa gdy chce się posłuchać silnika ale ma takie głośniejsze przejście przy 2000 obr/min co mnie drażni gdy chce cicho jechać.
Myślałem troche o tych tanich tłumikach z allegro ale skoro to się wypala to chyba nie ma sensu.
A może strumienice? ... nie wiem. Ten rezonans mnie tylko drażni, bo ogólnie fajnie potrafi zaryczeć :mrgreen:
Nagram filmik w wolnej chwili to wrzucę.
Powiedziałbym "metaliczne bulgotanie"8S3 pisze:ponczo, masz taki metaliczny dźwięk?
Ponoć pomaga wstawienie tłumika z jakiegoś VW, jest niby z grubej blachy i idealnie nadaje się do wygłuszania właśnie tych metalicznych dźwięków. Jutro zadzwonię do magików z Wrocławia może coś poradzą :->
Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba to :lol: <ok>
Troche odswierze temat.
U siebie mam wyciete katy, wstawione rury w ich miejsce. Tlumnik srodkowy zostal seryjny z tego co zauwazylem, natomiast koncowy mam z Ultera. Samochodzik mimo ze to V'ka nie brzmi jakos super. Owszem na wyzszych obrotach slychac ze nie sa to 4 gary. Ale mimo wszystko chcialbym zeby to chodzilo mniej wiecej jak tu: Myslalem jeszcze nad oddaniem do Ultera samochodu, co by mi wyspawali caly wydech rozdzielone na prawe i lewe cylindry. Nie wiem w sumie jaki bylby efekt oraz czy ma to sens. Dzis postaram sie wrzucic filmik jak brzmi moj wydech.
U siebie mam wyciete katy, wstawione rury w ich miejsce. Tlumnik srodkowy zostal seryjny z tego co zauwazylem, natomiast koncowy mam z Ultera. Samochodzik mimo ze to V'ka nie brzmi jakos super. Owszem na wyzszych obrotach slychac ze nie sa to 4 gary. Ale mimo wszystko chcialbym zeby to chodzilo mniej wiecej jak tu: Myslalem jeszcze nad oddaniem do Ultera samochodu, co by mi wyspawali caly wydech rozdzielone na prawe i lewe cylindry. Nie wiem w sumie jaki bylby efekt oraz czy ma to sens. Dzis postaram sie wrzucic filmik jak brzmi moj wydech.
ja nie mam u siebie kata za to dziurawy środkowy i oryginalny końcowy,chcialem zmienic koniec ale juz teraz ładnie furczy,z człowiekiem rozmawialem i powiedzial mi żeby srodkowy wyrzucic a zamiast niego wstawic końcowy a na końcu dac tylko ładna końcówe z dwururki,czy coś takiego będzie dobre?czy ktos coś takiego praktykował?jak to będzie chodzić?właśnie sie nad tym zastanawiam bo przecież środkowy jest wiekszy sporo od końcowego