Witam
Mam Audi B4 1.9 TDI z roku 1995. Ostatnio mam problem ze zmianą biegów najcześciej chodzi o 2 bieg. Gdy z 1 biegu chce zredukować na 2 gałka nie wiem dlaczego podnosi sie troche do góry i bieg nie wchodzi. Musze wtedy do siebie porządnie pociągnąć lewarek i nie pozwolić mu sie podnieść wtedy wszystko jest ok. Do reszty biegów nie mam raczej zastrzeżeń tylko ten 2 bieg jest najgorszy. Co możecie na to poradzić???
[B4 1.9 TDI] Problem z drążkiem zmiany biegów
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Tego to nie wiem czemu to sie stało ale to już było tak jak kupiłem tylko nie tak denerwujące. A tą część da się dostać oddzielnie w sklepie? Czy trzeba gdzieś na jakiś szrot podjechać?
Nie używaj wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie
regulamin.
Nie używaj wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie

Ostatnio zmieniony 21 cze 2009, 21:29 przez Bandzior444, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
z pierwszego na drugi można zmienić a nie zredukować.Zredukować znaczy zmniejszyć,zmniejszyć wartość.A więc redukcja to każda zmiana w dół(z 4 na 3,z 2 na 1 itp.).Bandzior444 pisze:Gdy z 1 biegu chce zredukować na 2 gałka nie wiem dlaczego podnosi sie troche do góry i bieg nie wcho
Co do usterki,sam miałem podobną sytuacje nie wchodziła dwójka haczyła i okazało się że to wina "plastików" pod mieszkiem.Wymień uszkodzone elementy(kup używki,to nie hamulce czy zawias) a potem psiknij troche WD-40 <ok>