Witam
Mam Audi B4 1.9 TDI z roku 1995. Ostatnio mam problem ze zmianą biegów najcześciej chodzi o 2 bieg. Gdy z 1 biegu chce zredukować na 2 gałka nie wiem dlaczego podnosi sie troche do góry i bieg nie wchodzi. Musze wtedy do siebie porządnie pociągnąć lewarek i nie pozwolić mu sie podnieść wtedy wszystko jest ok. Do reszty biegów nie mam raczej zastrzeżeń tylko ten 2 bieg jest najgorszy. Co możecie na to poradzić???
[B4 1.9 TDI] Problem z drążkiem zmiany biegów
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Tego to nie wiem czemu to sie stało ale to już było tak jak kupiłem tylko nie tak denerwujące. A tą część da się dostać oddzielnie w sklepie? Czy trzeba gdzieś na jakiś szrot podjechać?
Nie używaj wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie regulamin.
Nie używaj wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie regulamin.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2009, 21:29 przez Bandzior444, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
z pierwszego na drugi można zmienić a nie zredukować.Zredukować znaczy zmniejszyć,zmniejszyć wartość.A więc redukcja to każda zmiana w dół(z 4 na 3,z 2 na 1 itp.).Bandzior444 pisze:Gdy z 1 biegu chce zredukować na 2 gałka nie wiem dlaczego podnosi sie troche do góry i bieg nie wcho
Co do usterki,sam miałem podobną sytuacje nie wchodziła dwójka haczyła i okazało się że to wina "plastików" pod mieszkiem.Wymień uszkodzone elementy(kup używki,to nie hamulce czy zawias) a potem psiknij troche WD-40 <ok>