Ogłoszenia
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Byli i będą. Usuwać, powiadamiać, usuwać, ostrzegać, usuwać, banować.grze pisze: Niestety są użytkownicy, którym takie info nie daje nic.
Nie ma innego wyjścia.
A nasz argument, jest taki, że to klub, a nie szrot internetowy czy portal ogłoszeniowy.grze pisze: a ich argumentem jest, że mają pół komórki gratów i nie mają czasu robić zdjęć każdemu pojedynczo.
Wiem, że super target jak ktoś ma podwórko w cześciach audi 80, nigdzie nie znajdzie takiego miejsca, ale cóż, to nie jest ... jak wyżej.
Nie tędy droga. Można tez zrobić działy techniczne w których nie trzeba używać tagów, watki w których można pisać niezrozumiale, czy też posty gdzie można bluźnićgrze pisze: Byłbym nawet za tym aby w dziale ogłoszeniach zrobić nowy dział (np. Ogłoszenia bez zdjęć) i pozwolić tam użytkownikom zamieszczać ogłoszenia bez zdjęć (z samym opisem i ceną). Co Wy na to?
Oczywiście koloryzuję
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Pytanko o ogłoszenia
A to samo ogłoszenie mogę powielać co tydzień jeśli dobrze to rozumiem. Czy to nie prowadzi w prostej linii do powielania tych samych tematów w ogłoszeniach? Bo akurat tak jest że temat ginie w natłoku innych i warto go co tydzień podnosić, a żeby go podnieść trzeba napisać na nowo. Jak to podnoszenie ma się do tego powielania?
Tematy same kasują się po jakim czasie? Było chyba kiedyś pisane że po 2 tyg.Regulamin pisze:UWAGA !
Zabrania się powielania tematów. Jeśli masz do sprzedania wiele części które pasują do tej samej kategorii, wszystko umieścić musisz w jednym temacie.
Możesz do tego użyć opcji EDYTUJ.
Wyjątkiem jest tygodniowa różnica czasu między jednym ogłoszeniem, a chęcią umieszczenia kolejnego. Jeśli od ostatniego dodanego przez Ciebie ogłoszenia minął tydzień, masz prawo opublikować je jako nowy temat. W przeciwnym wypadku, jak wyżej opisane, scalaj i dopisuj edytując wcześniejszy temat/ogłoszenie.
A to samo ogłoszenie mogę powielać co tydzień jeśli dobrze to rozumiem. Czy to nie prowadzi w prostej linii do powielania tych samych tematów w ogłoszeniach? Bo akurat tak jest że temat ginie w natłoku innych i warto go co tydzień podnosić, a żeby go podnieść trzeba napisać na nowo. Jak to podnoszenie ma się do tego powielania?
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
Kiedyś już składałem taką propozycje, ale ją ponowie.
Czy nie można podzielić działu ogłoszeń na : Sprzedam; Kupie. i w dziale kupie usunąć lub ustawić min limit postów, zapobiegło by to może takim sytuacjom:
https://audi80.pl/b3-coupekupiepare- ... htm#355766
https://audi80.pl/b4-avant-kupie-pra ... t33484.htm
i pewnie innym podobnym w przyszłości, gdzie osoby które czegoś potrzebują do swojej audi mogą założyć ogłoszenie w odpowiednim dziale, a nie po całym forum.
A co do tych ogłoszeń które przykłady podałem wyżej to pewnie powinienem ich usunąć bo są w złych działach, ale rozumie osoby które potrzebują czegoś do audi 80 i szukają tego na największym forum poświęconym temu samochodowi <ok>
Wiem że namieszałem, ale może każdy zrozumie
Czy nie można podzielić działu ogłoszeń na : Sprzedam; Kupie. i w dziale kupie usunąć lub ustawić min limit postów, zapobiegło by to może takim sytuacjom:
i pewnie innym podobnym w przyszłości, gdzie osoby które czegoś potrzebują do swojej audi mogą założyć ogłoszenie w odpowiednim dziale, a nie po całym forum.
A co do tych ogłoszeń które przykłady podałem wyżej to pewnie powinienem ich usunąć bo są w złych działach, ale rozumie osoby które potrzebują czegoś do audi 80 i szukają tego na największym forum poświęconym temu samochodowi <ok>
Wiem że namieszałem, ale może każdy zrozumie
-
spiczi
- Forum Audi 80

Mozna podzielić na jeden z dwoch sposobów:Doc pisze:Możemy podzielić, napiszcie tylko schemat dokłądniejszy zebym wiedzial co i jak robic
Najpierw działy sprzedam i kupie a wtedy w nich podział na podzespoły samochodu, lub na odwrót. Najpierw podział na podzespoły samochodu i w kazdym podzespole podział na sprzedam /kupie.
Myśle że ten pierwszy sposób będzie lepszy.
A co do działu oddam to zrobić jeden ogłony, bez podziały na podzespoły samochodu, bo tam ruch bezie niewielki.
Co się zaś tyczy ilości postów żeby móc umieścić ogłoszenie to dla działu sprzedam tak jak jest, a dla kupie znieść wymaganą liczbe postów(jak by się robił syf to najwyzej założy się wymóg mienia iluś postów. )
-
spiczi
- Forum Audi 80

Ponawiam pytanie czy mozna by podzielić dział giełdy ?
To tekst z działu "problemy z forum"
https://audi80.pl/audi-80-coupe-gt-s ... t33978.htm
https://audi80.pl/b3-lampka-w-schowk ... htm#360830
i pewnie więcej by takich znalazł.
To tekst z działu "problemy z forum"
przemek88 pisze:Witam dla czego żeby pisać w dziale "Autogiełda, Ogłoszenia" muszę mieć min 50 postów. Według mnie to głupota ponieważ chce coś kupić i nie mogę i muszę napisać to w innym temacie a co za tym idzie zaśmiecam forum.
Nie chce nikogo urazić tym postem ale proszę rozpatrzeć moje pytanie w miarę pozytywnie
i pewnie więcej by takich znalazł.
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Problem z działem ogłoszeń wraca jak bumerang. Raz od czasu klubowicz jeden skarży się na drugiego że go oszukał.
https://audi80.pl/pomocy-nieuczciwy- ... t40263.htm
no ale co jesteśmy w stanie zrobić? w regulaminie jest przecież napisane, żeby ewentualne transakcje przeprowadzać przez serwisy aukcyjne.Skuciok pisze:Problem z działem ogłoszeń wraca jak bumerang. Raz od czasu klubowicz jeden skarży się na drugiego że go oszukał.
https://audi80.pl/pomocy-nieuczciwy- ... t40263.htm
dodane:
dodam tylko, że z tego co pamiętam, to z tym ogłoszeniem były jakieś przejścia typu, że gość nie chciał zdjęć dodać. gdyby dawać ostrzeżenia za nieprawidłowe ogłoszenia, to problem by nie istniał moim zdaniem. jaki z tego morał? nie ma co się bujać. jak ktoś ma czyste intencje, to nie będzie kombinował z dodawaniem zdjęć czy opisem przedmiotu.