Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80B4 all]Kierunkowskazy

ODPOWIEDZ
Arkadiusz

[80B4 all]Kierunkowskazy

Post autor: Arkadiusz » 27 cze 2009, 12:17

Opis: Bez względu który kieunek włączam (lewy czy prawy) zawsze palą się oba,przód i tył tak jak przy włączeniu awaryjnych. (pozostała elektyka Ok. wycieraczki, halogeny, światła). Jestem młodym użytkownikiem B4 i nie wiem od czego się zabrać. Czyżby przekaźnik?

Nazywaj proszę poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2009, 13:49 przez Arkadiusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 27 cze 2009, 19:29

Arkadiusz pisze:Czyżby przekaźnik?
Pewnie miałeś na myśli przerywacz, ale problem nie polega na przewrywaczu. Na bank masz zwarte przewody prawej i lewej strony kierunkowskazów, przyczyną takiego stanu może być też uszkodzony przełącznik świateł awaryjnych, wadliwe podołączenie świateł do centralki alarmu lub centralnego zamka lub zwarcie w gnieździe przyczepy. Sprawdzanie zacznij od przewodów pod kierownicą w zółtej kostce (przewód czarno-zielony prawa strona i czarno-biały lewa strona).

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 28 cze 2009, 11:45

Mobilek ma rację ;-) w 80 nie ma przekaźnika od kierunkowskazów-sygnał jest dawany z pająka na przerywacz więc jeśli masz dobry przerywacz to problem w pająku.Rozbierz i sprawdź ;-)

Arkadiusz

Post autor: Arkadiusz » 29 cze 2009, 11:50

Dzięki za radę, ale na szczęście usterka usunęła sie sama. Ciekawe czy na długo?
Zauważyłem też dziwną rzecz. Kiedy kierunki działają poprawnie, przy otwieraniu centralnego zamka nic się nie dzieje. Natomiast kiedy były zblokowane i mrugały wszystkie cztery, przy zamykaniu bądź otwieraniu auta wystepowało jedno mrugniecie kieunkowskazów.
Proszę o wyjaśnienie jak powinno być prawidłowo?

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 29 cze 2009, 19:56

Arkadiusz pisze:Natomiast kiedy były zblokowane i mrugały wszystkie cztery,
Tak jak napisałem w pierwszym poście, przyczyną Twojej usterki może być wadliwe podłączenie centralki do przewodów wychodzących na kierunkowskazy lub wadliwe działanie sygnalizacji w centralce.

Arkadiusz pisze:Proszę o wyjaśnienie jak powinno być prawidłowo?
Wszystko zależy od sterownika centralnego zamka, jest tyle sposobów sygnalizacji, ile sterowników dostępnych na rynku (w jednym moodelu jednokrotne mignięcie będzie oznaczało otwarcie w drugim zamknięcie) także trudno jednoznacznie określić jakie cechy posiada Twój sterownik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl