Wzmacniacz - podlaczenie
Wzmacniacz - podlaczenie
Witam
posiadam wzmacniacz magnat classic 480 oraz radio pioneer (zapomniałem nazwe )
chciałbym się Was poradzić jak to wszystko razem podłączyć
z tyłu mam 2 głośniki które chce podłączyć pod ten wzmacniacz
tak więc pierwsze pytanie jak go zmostkować ?
w radiu mam 4 wyjścia cinch dwa opisane L i R a następne dwa WS więc jak chce 2 głośniki to podłączyć pod L i R czy lepiej pod SW?
posiadam wzmacniacz magnat classic 480 oraz radio pioneer (zapomniałem nazwe )
chciałbym się Was poradzić jak to wszystko razem podłączyć
z tyłu mam 2 głośniki które chce podłączyć pod ten wzmacniacz
tak więc pierwsze pytanie jak go zmostkować ?
w radiu mam 4 wyjścia cinch dwa opisane L i R a następne dwa WS więc jak chce 2 głośniki to podłączyć pod L i R czy lepiej pod SW?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 13:46 przez grabon.a, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
SW to subwoofer więc jesli masz owy głośnik to wpinasz pod to wejście i masz osobne sterowanie. Jeśli zamierzasz podłączyć inne głośniki podłączasz pod L i R czy lewa i prawa strona - dwie pary to przód, kolejne dwie to tył.
Mostkujesz dając + z kanału pierwszego, a - z drugiego, ale z tego co widzę Twój wzmacniacz chyba nie ma takiej opcji.
Mostkujesz dając + z kanału pierwszego, a - z drugiego, ale z tego co widzę Twój wzmacniacz chyba nie ma takiej opcji.
no już wszystko podłączone ;]
do radia mam podłączone 4 głośniki dwa z przodu i dwa w półce a do wzmacniacza dwie stare kolumny które mają bardzo ładny bass ;]
no i właśnie zeby uzyskać ładny bas w tych kolumnach muszę w radiu mieć HPF ustawione na 50 lub wyżej jak zrobię off to głośniki z półki mają bardzo ładny głęboki bass ale za to kolumny słabną prawie wcale nie grają jak zrobię HPF na 50 to stare kolumny znowu dają basik o co w tym chodzi???
do radia mam podłączone 4 głośniki dwa z przodu i dwa w półce a do wzmacniacza dwie stare kolumny które mają bardzo ładny bass ;]
no i właśnie zeby uzyskać ładny bas w tych kolumnach muszę w radiu mieć HPF ustawione na 50 lub wyżej jak zrobię off to głośniki z półki mają bardzo ładny głęboki bass ale za to kolumny słabną prawie wcale nie grają jak zrobię HPF na 50 to stare kolumny znowu dają basik o co w tym chodzi???
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Wzmacniacz - podlaczanie
Witam klubowiczow otoz mam problem ze sprzetem audio posiadam radio pionner deh 2430 4x45 pod ktore podlaczylem wzmacniacz voice kraft mb 1200
pod ktory jest subwoofer voice kraft otoz moj problem polega na tym ze gdy wzmacniacz ustawie na polowe i wiecej glosnosci subwoofer zaczyna uderzac basem w odstepie 1 sekundy nie wiem czym jest powod takiego czegos sprawdzalem wszystkie kable sa ok nigdzie nie ma wilgoci czy wody ktora powodowala by spiecia badz zwarcie prosze o pomoc wiekszych specjalistow w CA odemnie z gory wielkie dzieki i pozdrowionka
pod ktory jest subwoofer voice kraft otoz moj problem polega na tym ze gdy wzmacniacz ustawie na polowe i wiecej glosnosci subwoofer zaczyna uderzac basem w odstepie 1 sekundy nie wiem czym jest powod takiego czegos sprawdzalem wszystkie kable sa ok nigdzie nie ma wilgoci czy wody ktora powodowala by spiecia badz zwarcie prosze o pomoc wiekszych specjalistow w CA odemnie z gory wielkie dzieki i pozdrowionka
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 15:53 przez damianek1234561, łącznie zmieniany 3 razy.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
damianek1234561, wzbudza się wzmacniacz - masa.
Możesz uszkodzić ten wzmacniacz lub głośnik.
Możliwe, że wzmacniacz już jest uszkodzony.
czy to radio ma wyjście przedwzmacniacza, czy podłączyłeś ten wzmacniacz z wyjścia głosnikowego ? Jeśli ta druga opcja, to straszliwa kupa. Kup radio z wyjściem przedwzmacniacza ( chinch )
Póki co zrób tak:
Z masy radia w sensie jego obudowy, podłącz przewód do masy auta, jakiejś śruby za radiem.
Daj jeszcze jedną masę do wzmacniacza, dodatkową.
ps:
Nie linkuj niegdy więcej z allegro w ten sposób, bo gdy aukcje znikną, ten temat będzie nic nie wart dla ludzi. Podawaj modele sprzętu, edytuj swój pierwszy post. Linki możesz zostawić, ale dopisze modele sprzętu tekstem.
Możesz uszkodzić ten wzmacniacz lub głośnik.
Możliwe, że wzmacniacz już jest uszkodzony.
czy to radio ma wyjście przedwzmacniacza, czy podłączyłeś ten wzmacniacz z wyjścia głosnikowego ? Jeśli ta druga opcja, to straszliwa kupa. Kup radio z wyjściem przedwzmacniacza ( chinch )
Póki co zrób tak:
Z masy radia w sensie jego obudowy, podłącz przewód do masy auta, jakiejś śruby za radiem.
Daj jeszcze jedną masę do wzmacniacza, dodatkową.
ps:
Nie linkuj niegdy więcej z allegro w ten sposób, bo gdy aukcje znikną, ten temat będzie nic nie wart dla ludzi. Podawaj modele sprzętu, edytuj swój pierwszy post. Linki możesz zostawić, ale dopisze modele sprzętu tekstem.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
jarek007 teraz to juz nie sprzedam bo troszke to bylo kaski :roll:
DOC radio ma wyjscie na przedwzmacniacz i wszystko jest dobrze podlaczone przyznam ze raz rozkrecalem wzmaka sprawdzilem wszystkie podzespoly kondensatory i bylo ok przeczyscilem delikatnie sciezki i po skreceniu przez pare dni bylo ok pozniej problem sie powtorzyl dodam ze jak ustawie glosnosc ponizej polowy to wszystko dobrze dziala zrobie tak jak radzisz i dam dodatkowa mase i zobaczymy jak bedzie dam znac co i jak ps. sorki za linki jak bede mial mozliwosc to wstawie zdjecia i parametry a linki usune
[ Dodano: 2009-07-02, 21:15 ]
elko musialem wyjechac dlatego mnie nie bylo DOC dzieki wielkie za pomoc dodatkowa masa od wzmacniacza i radia zadzialala teraz wszystko pieknie gra jeszcze raz dzieki temat mozna zamknac
DOC radio ma wyjscie na przedwzmacniacz i wszystko jest dobrze podlaczone przyznam ze raz rozkrecalem wzmaka sprawdzilem wszystkie podzespoly kondensatory i bylo ok przeczyscilem delikatnie sciezki i po skreceniu przez pare dni bylo ok pozniej problem sie powtorzyl dodam ze jak ustawie glosnosc ponizej polowy to wszystko dobrze dziala zrobie tak jak radzisz i dam dodatkowa mase i zobaczymy jak bedzie dam znac co i jak ps. sorki za linki jak bede mial mozliwosc to wstawie zdjecia i parametry a linki usune
[ Dodano: 2009-07-02, 21:15 ]
elko musialem wyjechac dlatego mnie nie bylo DOC dzieki wielkie za pomoc dodatkowa masa od wzmacniacza i radia zadzialala teraz wszystko pieknie gra jeszcze raz dzieki temat mozna zamknac
Wzmacniacz - podlaczenie
Witam!!!
mam takie pytanko nie dawno zostalem szczesliwym posiadaczem Lanzara max 12 i carpowera hpb 1502 i jest problem. Mam straszne zaklocenia , chwila gdy dodaje gazu slysze to na subwooferze .Co trzeba zastosowac aby sie tego pozbyc ? Kondesator?
Pozdrawiam I z góry dzieki za odpowiedz <ok>
mam takie pytanko nie dawno zostalem szczesliwym posiadaczem Lanzara max 12 i carpowera hpb 1502 i jest problem. Mam straszne zaklocenia , chwila gdy dodaje gazu slysze to na subwooferze .Co trzeba zastosowac aby sie tego pozbyc ? Kondesator?
Pozdrawiam I z góry dzieki za odpowiedz <ok>
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:57 przez cineks, łącznie zmieniany 2 razy.
Witaj ja bym sie nie bawił w takie anty zakłócacze bo po pierwsze musiał byś kupić ze trzy takie a po drugie problem jest napewno do rozwiaania w tradycyjny sposób czyli tak jak kolega pisał poprawnie poprowadz kable ew może masz słabej jakości rca lub jeżeli masz pioneera to pewnie zwarcie masy chinchy do masy radia naprawi problem czesta przypadłośc pionków.Opisz jakie masz radio i kable i gdzie je poprowadziłes
A wiedz tak kable Audion http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/768 ... f993f.html
jakie zwarcie? radio to pioneer deh 30mp mase podpialem do nadwozia nie do akumulatora
jakie zwarcie? radio to pioneer deh 30mp mase podpialem do nadwozia nie do akumulatora
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:56 przez cineks, łącznie zmieniany 1 raz.