autor: Motostacja pl » 02 maja 2007, 12:37
marko, ja chciałbym zrobić sobie tą kontrolkę koloru czerwonego, w taki sposób żeby była to kontrolka ostrzegawcza. świeciła by się w momencie przekręcenia stacyjki, jak i po włączeniu silnika, dopuki gałka światłe nie została by przełączona na pozycję światłem mijania. Wtedy kontrolka by gasła. oczywiście zmiana świateł na drogowe nie powodowała by jej zaświecenia. Teoretycznie wiem jak to zrobić, ale praktycznie nie, bo jeszcze akurat przy Adui nie rozbierałem ani licznika ani pajączka więc dokładnie nie wiem co jak tam jest. Po rozebraniu dopiero mógłbym szukać jakiegoś sposobu jka to podłaczyć, ale najpierw chce sie troche dowiedzieć na ten temat.
Mam jeszcze jedno pytanie. Ponieważ Cobra używał tej folijki z nadrukiem światł z inego orginalnego licznika, a ponieważ ja taką jaką chce na pewno nigdzie nie dostanę to zastanawiam sie czy nie mozna było by tej kontroki poprostu wydrukować na specjalnej folli. Gdyby odcień czerwieni po podświetleniu był za słabo czerwony dałbym dwie albo trzy jego wartwy, albo po prostu czerwoną przesłnę wykorzystałbym z czegoś inego.