[80B3]Przegub wewnętrzny
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
[80B3]Przegub wewnętrzny
Witam koledzy mam problem z kolegi autkiem B3 strasznie rzuca czuć takie bicie jakby kół przy jeżdzie na wprost dodam że koła są wyważone i były przekładane z przodu na tył i dalej jest tak samo.Jedynie łożyska na amortyzatorach są do wymiany ale to jest objaw stukania na dziurach dodam że te bicie to występuje z prawej strony czy to może być objawem przegubu wewnętrznego reszta zawieszenia tulejki łącznik wszystko ok sprawdzałem osobiście po prostu powyżej 100 km/h nie da się jechać tak bije. Natomiast przegub zewnętrzny raczej odpada bo nie strzela przy skręconych kołach Jak ktoś miał do czynienia z tym wewnętrznym przegubem proszę o poradę
Pamiętaj proszę o tagach.
Pamiętaj proszę o tagach.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2009, 20:45 przez goldi j51, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
kris0181, przeczytaj to co napisałeś. :lol: Może to być jak najbardziej wina przegubu wewnętrznego. Ale również przyczyną może być nadmierny luz na przekładni głownej i zużyte tuleje wahaczy.kris0181 pisze:Nie słyszałem jeszcze żeby 'bicie' bylo objawem zużytego przegubu wewn.
Sprawdz czy wewnetrzne są dobre.
Witam. Ja miałem podobnie z tym że u mnie powyżej 100 było delikatne bicie. Dopiero jak zdjąłem nogę z gazu to nie można było kierownicy utrzymać. Okazało się że mocowanie sanek było pęknięte. Te do którego mocuje sie wahacz. wymieniłem sanie i jest spokój.Ja bym jeszcze sprawdził w jakim stanie są amorki i sprężyny.
A u mnie w B3 1.6 TD [RA] wygląda to tak, że jak jadę prosto to słychać (tak jak kolega wcześniej wspominał) jednostajne stukanie tak jakby bicie z okolic prawego koła, gdy skręcam w lewo na gazie stukanie się nasila a w prawo w ogóle nie słychać. Ile kosztują części do naprawy/wymiany tego dziadostwa? Co trzeba kupić?
Mogę się mylić, ale to może być łożysko z prawej strony.A u mnie w B3 1.6 TD [RA] wygląda to tak, że jak jadę prosto to słychać (tak jak kolega wcześniej wspominał) jednostajne stukanie tak jakby bicie z okolic prawego koła, gdy skręcam w lewo na gazie stukanie się nasila a w prawo w ogóle nie słychać. Ile kosztują części do naprawy/wymiany tego dziadostwa? Co trzeba kupić?
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
Miałem ten sam problem z biciem podczas jazdy, myślałem że to właśnie przegłub wewnętrzny, ale gdy zdjąłem dekielek i chciałem odkręcić koło- to śruby mogłem wykręcić ręką (były wykręcone :shock: ) dokręciłem, jazda testowa 160km/h i nie ma bicia. Ciekawe co by było jakby mi tak koło odleciało podczas jazdy ? :evil: