Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABT PB+LPG] Dziwny objaw przy ruszaniu.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ABT PB+LPG] Dziwny objaw przy ruszaniu.

Post autor: Canibal » 04 lip 2009, 23:36

Witam dziś zauważyłem ze gdy ruszam z miejsca na pb to choc mam wcisniety pedał gazu do polowy auto nie jedzie ,dławi sie i gasnie .I nie wiem za bardzo od czego to jest ,próbowałem przelaczac benzyna ,gaz i na gazie nie mialem takich problemow na benzynie owszem.Czy to mozliwe ze to zalezy od przelaczenia np z gazu na PB ?Dodam ze sprzegło wcisniete do polowy tak abym mogl ruszyc normalnie i jechac.I druga sprawa jak jechalem na samym PB dalo sie odczuc takie lekkie braki w mocy na ulamek sekundy byly w rownych odstepach czasu.Czysby cos z pompa paliwa i nie miala odpowiedniego cisnienia ? Jechalem pod górke 100km/h na LPG i wskaznik zjechal na 95 i wiecej nie z kolei gdy w tym momencie przelaczylem na PB auto zwalnialo mimo gazowania , po przelaczeniu znowu na LPG wskazowka stala w miejscu i auto nie zwalnialo.ODpalajac na benzynie czuc z wydechu benzyne.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 05 lip 2009, 21:19

Prawdopodobnie rozjechała się mapa wtrysku. Zresetuj ECU i zobacz czy wszystko wróci do normy, jeśli tak to proponuje odwiedzić gazownika i przeprowadzić regulację gazu. Natomiast jak nie pomoże to na początek sprawdź sondę lambda, czujnik temperatury i ciśnienie paliwa.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
djandres
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: djandres » 06 lip 2009, 14:26

JEDZ PROSTO DO jakiegos gaziarza bo poprostu musi ci od nowa poustawiac co trzeba

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl