Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABT PB+LPG] Dziwny objaw przy ruszaniu.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ABT PB+LPG] Dziwny objaw przy ruszaniu.

Post autor: Canibal » 04 lip 2009, 23:36

Witam dziś zauważyłem ze gdy ruszam z miejsca na pb to choc mam wcisniety pedał gazu do polowy auto nie jedzie ,dławi sie i gasnie .I nie wiem za bardzo od czego to jest ,próbowałem przelaczac benzyna ,gaz i na gazie nie mialem takich problemow na benzynie owszem.Czy to mozliwe ze to zalezy od przelaczenia np z gazu na PB ?Dodam ze sprzegło wcisniete do polowy tak abym mogl ruszyc normalnie i jechac.I druga sprawa jak jechalem na samym PB dalo sie odczuc takie lekkie braki w mocy na ulamek sekundy byly w rownych odstepach czasu.Czysby cos z pompa paliwa i nie miala odpowiedniego cisnienia ? Jechalem pod górke 100km/h na LPG i wskaznik zjechal na 95 i wiecej nie z kolei gdy w tym momencie przelaczylem na PB auto zwalnialo mimo gazowania , po przelaczeniu znowu na LPG wskazowka stala w miejscu i auto nie zwalnialo.ODpalajac na benzynie czuc z wydechu benzyne.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 05 lip 2009, 21:19

Prawdopodobnie rozjechała się mapa wtrysku. Zresetuj ECU i zobacz czy wszystko wróci do normy, jeśli tak to proponuje odwiedzić gazownika i przeprowadzić regulację gazu. Natomiast jak nie pomoże to na początek sprawdź sondę lambda, czujnik temperatury i ciśnienie paliwa.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
djandres
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: djandres » 06 lip 2009, 14:26

JEDZ PROSTO DO jakiegos gaziarza bo poprostu musi ci od nowa poustawiac co trzeba

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl