[b3/b4] Kierownica - wymiana na inna
[b3/b4] Kierownica - wymiana na inna
Mam zamiar wymienić kierkę w mojej B4-eczce, najlepiej na coś w stylu S-line
ale rozumiem, że do B4 nie podejdzie kierka od np A6 czy A4 (także S-line)
Na allegro jest duży wybór kierownic 3 - ramiennych (coś na wzór S-line) ale zwykle z rozwaloną poduchą... mam pytanko, gdzie można dokupić oryginalną zaślepkę i ewentualnie przejściówkę wieloklinu? czy średnica wieloklinu w nowszych modelach jest mniejsza, czy wieloklin powoduje "wydłużenie" kierownicy?
chciałbym poznać szczegóły wymiany kiery u osób, które sprawdziły się już z tym problemem...
ale rozumiem, że do B4 nie podejdzie kierka od np A6 czy A4 (także S-line)
Na allegro jest duży wybór kierownic 3 - ramiennych (coś na wzór S-line) ale zwykle z rozwaloną poduchą... mam pytanko, gdzie można dokupić oryginalną zaślepkę i ewentualnie przejściówkę wieloklinu? czy średnica wieloklinu w nowszych modelach jest mniejsza, czy wieloklin powoduje "wydłużenie" kierownicy?
chciałbym poznać szczegóły wymiany kiery u osób, które sprawdziły się już z tym problemem...
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 23:12 przez cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
cobra słuchaj jakis czas temu chcialem kupic ta kiere ale Frano mi odradził.
gadałem z tym gosciem to to nie jest s-line tylko cos podbnego do niej
takie wielokliny (przejsciowki) bywają często na allegro i mozna kupic ...
Franek doradził mi zeby lepiej kupic kiere s2 bo z taką jak bys kupił zaslepke airbaga to bedziesz sie męczył tak jak On czyli trzeba rezac z seryjnej kiery klakson itp mocowania :evil: chyba ze kupisz jakąs org s-line z wystrzelonym airbagiem i z niego wysiekasz jakos klaskon i wstawisz do zaślepki to bedzie łatwiej.
wieloklin nic nie wydłuza tylko stanowi redukcję- przejście z małego wieloklina na duzy.
kiery s-line nie wymagają zadnych nab ani nic pasują idealnie podobno
[ Dodano: 2007-04-30, 22:30 ]
najgorzej jest tylko z klaksonem zeby go dorobic do zaślepki
gadałem z tym gosciem to to nie jest s-line tylko cos podbnego do niej
takie wielokliny (przejsciowki) bywają często na allegro i mozna kupic ...
Franek doradził mi zeby lepiej kupic kiere s2 bo z taką jak bys kupił zaslepke airbaga to bedziesz sie męczył tak jak On czyli trzeba rezac z seryjnej kiery klakson itp mocowania :evil: chyba ze kupisz jakąs org s-line z wystrzelonym airbagiem i z niego wysiekasz jakos klaskon i wstawisz do zaślepki to bedzie łatwiej.
wieloklin nic nie wydłuza tylko stanowi redukcję- przejście z małego wieloklina na duzy.
kiery s-line nie wymagają zadnych nab ani nic pasują idealnie podobno
[ Dodano: 2007-04-30, 22:30 ]
najgorzej jest tylko z klaksonem zeby go dorobic do zaślepki
w naszych nuniach jest mały wieloklin...a już w nowszych modelach audi jest duży, czyli będziesz musiał kupić przejściówkę, można ją dostać na allegro, cena ok 50zł...
zapytaj się UFOtm lub Mardika z AKP jak oni zrezali klakson z Air Bagiem
ja musiałem rezać ponieważ nie posiadam seryjnie poduszki... :cry:
kierownica S-line ma znaczek na kierownicy
zapytaj się UFOtm lub Mardika z AKP jak oni zrezali klakson z Air Bagiem
ja musiałem rezać ponieważ nie posiadam seryjnie poduszki... :cry:
kierownica S-line ma znaczek na kierownicy
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Oofol, za tą kiere nie wiem ile ten koles chciał na poczatku ale jak go pytałem to napisał- proszę licytowac.
Olałem gościa tak jak Franek mi doradził i nie żałuję... narazie dałem sobie spokój z kierą. Ta kiera nie jest tak długo sprzedawana tylko ona jak była raz sprzedana to chyba koles nowy własciciel jej nie załozył :mrgreen: i teraz tak jest sprzedawana od jednego do drugiego.
Olałem gościa tak jak Franek mi doradził i nie żałuję... narazie dałem sobie spokój z kierą. Ta kiera nie jest tak długo sprzedawana tylko ona jak była raz sprzedana to chyba koles nowy własciciel jej nie załozył :mrgreen: i teraz tak jest sprzedawana od jednego do drugiego.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: