A Więc Audi 80 B3 90 r. 18 benzyna + LPG, gaźnik. Instalacja LOvato.
Podczas przekręcenia stacyjki, w pozycji benzyna, wszystko działa ok. Tzn samochód odpala i jedzie.
Jednak jeśli chce odpalić na gazie, to jest problem z przekaźnikiem w zbiorniku gazu, bądz z jego sterowaniem.
1 raz na 20 przekaźnik zadziała ( i zaświeci kontrolka od gazu) w porzadku i mi odpali.
Również podczas jazdy na benzynie chcąc przełączyć na gaz muszę kilkakrotnie przełącznikiem manewrować, benzyna, gaz, benzyna, gaz i dopiero po kilkunastu próbach elektrozawór w butli zadziała ( i zaświeci kontrolka od gazu że jest przełączone na gaz) , co to może być ??
Może ktoś sie spotkał ? Jakieś pomysły ??
Instalacja LOVATO
[B3] Problem z przekaźniekiem w butli gazowej.
-
- Forum Audi 80
[B3] Problem z przekaźniekiem w butli gazowej.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2009, 15:51 przez lukasjakobs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sprawdź całą wiązke od instalacji gazowej. Szczególnie patrz na wstawione na przewody bezpieczniki które mogą po zajściu wilgoci nie łączyć/zaśniedzieć. Ja miałem to samo. Po przestudiowaniu wiązki okazało się, że zaśniedział właśnie bezpiecznik i kicha. Więc otwieraj maske i sprawdzaj głównie przy sterowniku.
-
- Forum Audi 80
Dzieki
Dokładnie taka była przyczyna, przesmarowałem wd 40 i śliga jak nówka:)kardi21 pisze:podstaw inny sprawny przełącznik benzyna gaz,ja bym przełącznik właśnie obstawiał.