[audi b4 1.9 tdi 1z] zapowietrza się układ paliwowy
[audi b4 1.9 tdi 1z] zapowietrza się układ paliwowy
witam mam problem, zapowietrza mi się układ paliwowy , rano jak odpalam autko (odrazu odpala) i jak pojeżdze do 70 stopni to potem zaczyna przybywać powietrza w przewodzie paliwowym idącym z filtra do pompy, sprawdziłem układ od pompy aż po bak, nie ma wycieków, filter założyłem do golfa 3 bo nie ma dekla i lepiej trzyma, jedyne co mnie martwi to dwa konicowe przewody zardzewiałe które idą do przewodów gumowych i do baku, czy to mogą być te przewody, są one suche.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
U mnie w 1,6TD przewody paliwowe zardzewiały. Nie było żadnych wycieków, tylko pojawiła się dziwna maź w jednym miejscu. Jak to ruszyłem to okazało się że zarówno przewód zasilający jak i odprowadzający były przerdzewiałe w jednym miejscu - blisko baku paliwa.
Ty natomiast piszesz że powietrze zaczyna pojawiać się wraz ze wzrostem temperatury. Jeśli jesteś pewien całego układu zasilającego (węże, wszystkie opaski, filtr itp) to pozostaje jedynie pompa wtryskowa
Ty natomiast piszesz że powietrze zaczyna pojawiać się wraz ze wzrostem temperatury. Jeśli jesteś pewien całego układu zasilającego (węże, wszystkie opaski, filtr itp) to pozostaje jedynie pompa wtryskowa
-
- Forum Audi 80