Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 b3\all 2.0 PS] Obrotomierz się zawiesza, pomocy !

ODPOWIEDZ
Itec
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 b3\all 2.0 PS] Obrotomierz się zawiesza, pomocy !

Post autor: Itec » 20 lip 2009, 12:49

Witam,

mam problem tego typu że oryginalny licznik miał popsutą elektrykę, kontrolka oleju ciągle piszczała bo spinała się z obrotomierzem który nie działał wogóle.... dodatkowo przez tą usterkę nie działał mechanizm opuszczania prawej szyby :mrgreen: No ale wymieniłem licznik kupując używkę z rozbitej Coupe tego samego modelu. Wszystko już działa pięknie ale obrotomierz gdy już dojdzie wyżej niz 2000 obrotów to tam zostaje, chyba że zmienię na wyższy bieg i przekroczę ilość obrotów na których staną to wtedy znowu się odblokuje podskoczy na wyższy i tam zostanie. Nie jest to ciągły problem bo po czasie nadąża za silnikiem ale zawsze z opóźnieniem. Drugi problem kupionego licznika to to że nie nabija przebiegu i licznik kilometrów też nie działa, oby dwie gąsienice stoją i ani rusz, ma ktoś może jakąś instrukcje do licznika, coś o jego budowie ? Bo to raczej rzecz którą samemu można poskładać a myślałem nad przekręceniu gąsienic ze starego licznika.

Z Góry dziękuje ! ;-)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 20 lip 2009, 13:01

W sprawie obrotomierza to podejrzewam że problem leży gdzieś w okolicy samej wskazówki. Może coś tam jest zabrudzone. Trzeba by rozebrać licznik i przedmuchać.

Natomiast jeśli chodzi o nabijanie KM to odsyłam do forum. Temat już nie jeden raz wałkowany, więc nie ma sensu pisać o tym po raz kolejny.

JOLLY
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: JOLLY » 20 lip 2009, 13:34

Ze wskazówką obrotomierza miałem podobnie, po tym jak ją zdejmowałem. Po prostu zacinała się, ale jak wziąłem licznik wskazówką do dołu, to było dobrze, a normalnie mechanizm trochę się obniżał i zacinało się. Pomogło jak od dołu go rozkręciłem, i w taką dziurkę na środku wcisnąłem śrubokręt i trochę siłowo go wepchnąłem, mechanizm się podniósł i już nic nie zawadza.

Itec
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Itec » 20 lip 2009, 13:47

Okey dzięki ;) teraz będzie się trzeba trochę pobawić :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl