[B4 All] Drżenie lusterek
[B4 All] Drżenie lusterek
Nęka mnie dość irytujący problem: podczas jazdy drżą mi szkła w lusterkach i bardzo mnie to wnerwia, nie mówię już o jeździe w nocy :-x
Szukałem czegoś na ten temat, ale nie znalazłem :roll:
Ktoś wie w jaki sposób można to naprawić?
Szukałem czegoś na ten temat, ale nie znalazłem :roll:
Ktoś wie w jaki sposób można to naprawić?
- automaniaczek
- Forum Audi 80
Lusterka na pewną są oryginalne? Miałem podobny problem: jak zbiłem lusterko i kupiłem zamiennik przy 120km/h drżało lusterko, ale nie szkło, luz miało tu gdzie się je obraca. Pojechałem na szrot i kupiłem oryginał. Sztywne aż ciężko je obrócić. Zamiennik leży w garażu i nie mam co z nim zrobić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- automaniaczek
- Forum Audi 80
Szkło drży zawsze jak jadę czy po równiutkiej drodze :lol: czy po dziurach
Kupiłem zamienniki bo chciałem mieć oba przyciemniane, asferyczne i podgrzewane i o dziwo nie drżały ale przy zamykaniu drzwi wypadały :mrgreen: . Postanowiłem zamienić mocowanie z ori i przykleić je do nowych szkieł. Trzyma się pięknie na tym kółku wewnątrz lusterka, przyklejone jest to porządnie, ale palcem można spokojnie nim sterować w ogóle szkło nie jest sztywne.
Lusterka mam manualne i myślę, że naciąg linek by pomógł tylko jak to zrobić :roll: ?
Kupiłem zamienniki bo chciałem mieć oba przyciemniane, asferyczne i podgrzewane i o dziwo nie drżały ale przy zamykaniu drzwi wypadały :mrgreen: . Postanowiłem zamienić mocowanie z ori i przykleić je do nowych szkieł. Trzyma się pięknie na tym kółku wewnątrz lusterka, przyklejone jest to porządnie, ale palcem można spokojnie nim sterować w ogóle szkło nie jest sztywne.
Lusterka mam manualne i myślę, że naciąg linek by pomógł tylko jak to zrobić :roll: ?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pytol pisze:podczas jazdy drżą mi szkła w lusterkach
O to Ci chodzi? https://audi80.pl/b4-19tdi-1z-proble ... t18243.htmPytol pisze:Szukałem czegoś na ten temat, ale nie znalazłem
Zrobiłem tak jak było napisane. Pomogło , ale nikt nie napisał, że ta linka może wyskoczyć . Jak się później okazało, nie miałem naklejonej taśmy na plastikowym kółku uniemożliwiającej wypięcie linki. I trzeba było wkładać linki od nowa. Przyznam, że nie była to łatwa sprawa ( z pomocą przyszła nić dentystyczna :mrgreen:) .
Dziękuję za pomoc.
Dziękuję za pomoc.