[All] Waga auta
[All] Waga auta
Witam
Swoje audi już mam ponad 2 lata, ale dopiero teraz mnie to zaciekawiło, zwrócił też na to uwagę mój kolega. Otóż w dowodzie rejestracyjnym w rubryce masa własna pojazdu mam
wpisane: 1190kg. Jak na takie auto to bardzo mało. Kolega ma golfa IV, który objętościowo jest mniejszy, ma mniej miejsca w środku a waży więcej jak moja B4.
Moje audi jest z grudnia 94roku (pierwsza rej. w Niemczech to luty 95r.). Silnik ABT, skrzynia: CGT. Auto ma ABS, poduszkę kierowcy, elek. lusterka, elek. szyby przód, elek. szyberdach, ori central. zamek z ori pilotem już nie ważne co jeszcze.
Moje pytanie: ile ważą Wasze auta?
Czy jest różnica jak ma inne wyposażenie albo silnik?
Czy np. wersje z klimą ważą więcej?
A może u mnie jest jakiś błąd w dowodzie rejestracyjnym?
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
Swoje audi już mam ponad 2 lata, ale dopiero teraz mnie to zaciekawiło, zwrócił też na to uwagę mój kolega. Otóż w dowodzie rejestracyjnym w rubryce masa własna pojazdu mam
wpisane: 1190kg. Jak na takie auto to bardzo mało. Kolega ma golfa IV, który objętościowo jest mniejszy, ma mniej miejsca w środku a waży więcej jak moja B4.
Moje audi jest z grudnia 94roku (pierwsza rej. w Niemczech to luty 95r.). Silnik ABT, skrzynia: CGT. Auto ma ABS, poduszkę kierowcy, elek. lusterka, elek. szyby przód, elek. szyberdach, ori central. zamek z ori pilotem już nie ważne co jeszcze.
Moje pytanie: ile ważą Wasze auta?
Czy jest różnica jak ma inne wyposażenie albo silnik?
Czy np. wersje z klimą ważą więcej?
A może u mnie jest jakiś błąd w dowodzie rejestracyjnym?
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 lis 2012, 12:23 przez Katana_6, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Audi 80 Avant 2.8 quattro - masa własna 1470 kg, nie dziwota, że się tak wgryza w asfalt :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 20:02 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub