Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 ABK (115KM) LPG] dym z pod kierownicy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0 ABK (115KM) LPG] dym z pod kierownicy

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 19:20

kupilem audi 80 b3 2.0 z lpg pare dni temu i sie zajebiscie cieszylem bo fajnie wyglada i fajnie sie jezdzi ale wiedzialem ze w koncu musi sie cos popsuć:( przejechalem trase 300 kilometrow , sen, staje rano, jade do pracy, parkuje, wszystko spoko, przychodzi kumpel, chwale mu sie on mi cukruje, on odchodzi a ja odpalam zeby sie ulotnic a tu nie mila niespodzianka :( odpalam, wlanczam swiatla, a tu widze jak leci dym z tej dziury co tam jest wlaczanie wycieraczek i swiatel awaryjnych, zonk, gasze i mysle co jest, po chwili namyslu odpalam znowu i nic sie nie dzieje wiec jade ale mnie to meczy , staje gasze i padsze pod mache ale tam nic nie widac, odpalam a tam znowu dym wiec gasze, chwile siedze zly ale za chwile to samo i juz nic sie nie dzieje wiec jade. przejeechalem z 10 kilometrow, stanolem, poszedlem do sklepu, wrcam, odpalam a on na chwile wydaje jakis dziwny dziwek ( dymu nie ma ) ale ten dziwny dzwiek ustaje wiec odjezdzam, dojezdzam do skrzyzowania i widze nie dzialaja mi kierunkowskazy ( swiatla awaryjne dzialaja ) no i swiatla tez, lacznie z licznikiem, wysiadam i patrze ze przednie swiatla nie swieca, halogeny tak a tylnie zwyczajnie, jade na parking, no i staje, gaze go padsze pod maske i nic, odpalam znowu a tu n ie lapie rozrusznik ale zato wrocily swiatla i kierunki, po chwili dzialaja juz i swiatla kierunkowskazy i rozrusznik tylko ze po wylozeniu kluczyka rozrusznik dalej kreci, wiec zdjolem kleme to sie uciszyl, za chwile znowu zakladam kleme i siedzi cicho, odpalam go , wlancza sie ale rozrusznik kreci dalej wiec gasze i znowu akcja z klema, czasem jeszzce dla odmiany rozrusznik nie kreci, no i mam problem, co zrobic, co mu sie stalo, ile to moze kosztowac i tak dalej i tak dalej, prosze o pomoc gg: 3220041

Kolego, wulgaryzmy nie są mile widziane na tym forum!
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 20:11 przez kamilk85, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Sergiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sergiusz » 23 lip 2009, 19:25

Kolego problem nie jest pod maską tylko w pajączku przy kierownicy. Przepaliły ci sie jakieś styki. Musisz zdjąć obudowe przy kierownicy i zobaczyć. Myśle jednak że bez demontażu pajączka sie nie obejdzie.

Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 19:32

to ten pajaczek moze narobic tyle szkody ?? pytam sie gupio bo jestem zielony w tym temacie. w sesie, swiatla, kierunkowskazy a nawet rozrusznik, rozumiem tyle ze mogl zrobic jakies (...) zwarcie ;-) akcjia ze po wyciagnieciu kluczyka rozrusznik dalej kreci mnie przerazila :-| thx
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 19:56 przez kamilk85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sergiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sergiusz » 23 lip 2009, 19:32

Jeśli zdecydujesz sie robić to sam to zajrzyj tu https://audi80.pl/b3-b4-8b-naprawa-p ... t25173.htm

[ Dodano: 2009-07-23, 19:39 ]
W pająku masz polączone kierunki, światła itd i być może doszło do zwarcia. Nie wiem tylko czemu ci nie kręcił rozruch :-| . Oczywiście problem może też leżeć gdzieś indziej, ale z tego co napisałeś wynika że raczej pająk lub kostki przy nim.

Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 19:40

dzieki ;-) , widze ze jest tam dosc dokladny opis co i jak, tylko jeszzce musze sie zorietowac jak to cenowo stoi, zaraz na allegro lukne, jest jeszzcze druga strona medalu ze ja jestem niedowiarkiem i mam 2 lewe rece, najlepiej jak by ktos zrobil to szybko i solidnie za mnie i w dodatku tanio :-)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 23 lip 2009, 19:49

_uwaga
kamilk85 pisze:odpalam go , wlancza sie ale rozrusznik kreci dalej wiec gasze i znowu akcja z klema, czasem jeszzce dla odmiany rozrusznik nie kreci, no i mam problem, co zrobic,
Wydaje mi się, że czeka również taka operacja :arrow: https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htm

Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 20:55

[ Dodano: 2009-07-23, 20:58 ]
Sergiusz pisze:Nie wiem tylko czemu ci nie kręcił rozruch :-| . Oczywiście problem może też leżeć gdzieś indziej, ale z tego co napisałeś wynika że raczej pająk lub kostki przy nim.

na poczatku jechalem i nie swiecily swiatla, jak stanolem i go zgasilem to rozrusznik przestal dzialac a zaczely swiecic swiatla, pozniej znowu zmiana, nastepnie dzialaly juz swiatla, kierunki i rozrusznik, tylko ze on po odpaleniu krecil dalej, zdjolem kleme, cisza, zalozylem odpalilem a on dalej kreci. musi byc jakies zwarcie, tym bardziej ze wczesniej ten dym z pajaka :cry:

[ Dodano: 2009-08-01, 22:23 ]
pajaka nie ruszalem ale zmienilem kostke i wszystkie swiatla, kierunki itd mi wrocily :xD to bylo w miare proste ( dobre foto stroy na forum ) tylko zostala mi wizyta u elktryka bo dalej mi kreci ten rozrusznik mimowolnie po odpaleniu i sie nie wylancza, na pych mi sie palic nie chce hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl