Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B3 2.0 ABK (115KM) LPG] dym z pod kierownicy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0 ABK (115KM) LPG] dym z pod kierownicy

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 19:20

kupilem audi 80 b3 2.0 z lpg pare dni temu i sie zajebiscie cieszylem bo fajnie wyglada i fajnie sie jezdzi ale wiedzialem ze w koncu musi sie cos popsuć:( przejechalem trase 300 kilometrow , sen, staje rano, jade do pracy, parkuje, wszystko spoko, przychodzi kumpel, chwale mu sie on mi cukruje, on odchodzi a ja odpalam zeby sie ulotnic a tu nie mila niespodzianka :( odpalam, wlanczam swiatla, a tu widze jak leci dym z tej dziury co tam jest wlaczanie wycieraczek i swiatel awaryjnych, zonk, gasze i mysle co jest, po chwili namyslu odpalam znowu i nic sie nie dzieje wiec jade ale mnie to meczy , staje gasze i padsze pod mache ale tam nic nie widac, odpalam a tam znowu dym wiec gasze, chwile siedze zly ale za chwile to samo i juz nic sie nie dzieje wiec jade. przejeechalem z 10 kilometrow, stanolem, poszedlem do sklepu, wrcam, odpalam a on na chwile wydaje jakis dziwny dziwek ( dymu nie ma ) ale ten dziwny dzwiek ustaje wiec odjezdzam, dojezdzam do skrzyzowania i widze nie dzialaja mi kierunkowskazy ( swiatla awaryjne dzialaja ) no i swiatla tez, lacznie z licznikiem, wysiadam i patrze ze przednie swiatla nie swieca, halogeny tak a tylnie zwyczajnie, jade na parking, no i staje, gaze go padsze pod maske i nic, odpalam znowu a tu n ie lapie rozrusznik ale zato wrocily swiatla i kierunki, po chwili dzialaja juz i swiatla kierunkowskazy i rozrusznik tylko ze po wylozeniu kluczyka rozrusznik dalej kreci, wiec zdjolem kleme to sie uciszyl, za chwile znowu zakladam kleme i siedzi cicho, odpalam go , wlancza sie ale rozrusznik kreci dalej wiec gasze i znowu akcja z klema, czasem jeszzce dla odmiany rozrusznik nie kreci, no i mam problem, co zrobic, co mu sie stalo, ile to moze kosztowac i tak dalej i tak dalej, prosze o pomoc gg: 3220041

Kolego, wulgaryzmy nie są mile widziane na tym forum!
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 20:11 przez kamilk85, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Sergiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sergiusz » 23 lip 2009, 19:25

Kolego problem nie jest pod maską tylko w pajączku przy kierownicy. Przepaliły ci sie jakieś styki. Musisz zdjąć obudowe przy kierownicy i zobaczyć. Myśle jednak że bez demontażu pajączka sie nie obejdzie.

Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 19:32

to ten pajaczek moze narobic tyle szkody ?? pytam sie gupio bo jestem zielony w tym temacie. w sesie, swiatla, kierunkowskazy a nawet rozrusznik, rozumiem tyle ze mogl zrobic jakies (...) zwarcie ;-) akcjia ze po wyciagnieciu kluczyka rozrusznik dalej kreci mnie przerazila :-| thx
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 19:56 przez kamilk85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sergiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sergiusz » 23 lip 2009, 19:32

Jeśli zdecydujesz sie robić to sam to zajrzyj tu https://audi80.pl/b3-b4-8b-naprawa-p ... t25173.htm

[ Dodano: 2009-07-23, 19:39 ]
W pająku masz polączone kierunki, światła itd i być może doszło do zwarcia. Nie wiem tylko czemu ci nie kręcił rozruch :-| . Oczywiście problem może też leżeć gdzieś indziej, ale z tego co napisałeś wynika że raczej pająk lub kostki przy nim.

Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 19:40

dzieki ;-) , widze ze jest tam dosc dokladny opis co i jak, tylko jeszzce musze sie zorietowac jak to cenowo stoi, zaraz na allegro lukne, jest jeszzcze druga strona medalu ze ja jestem niedowiarkiem i mam 2 lewe rece, najlepiej jak by ktos zrobil to szybko i solidnie za mnie i w dodatku tanio :-)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 23 lip 2009, 19:49

_uwaga
kamilk85 pisze:odpalam go , wlancza sie ale rozrusznik kreci dalej wiec gasze i znowu akcja z klema, czasem jeszzce dla odmiany rozrusznik nie kreci, no i mam problem, co zrobic,
Wydaje mi się, że czeka również taka operacja :arrow: https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htm

Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilk85 » 23 lip 2009, 20:55

[ Dodano: 2009-07-23, 20:58 ]
Sergiusz pisze:Nie wiem tylko czemu ci nie kręcił rozruch :-| . Oczywiście problem może też leżeć gdzieś indziej, ale z tego co napisałeś wynika że raczej pająk lub kostki przy nim.

na poczatku jechalem i nie swiecily swiatla, jak stanolem i go zgasilem to rozrusznik przestal dzialac a zaczely swiecic swiatla, pozniej znowu zmiana, nastepnie dzialaly juz swiatla, kierunki i rozrusznik, tylko ze on po odpaleniu krecil dalej, zdjolem kleme, cisza, zalozylem odpalilem a on dalej kreci. musi byc jakies zwarcie, tym bardziej ze wczesniej ten dym z pajaka :cry:

[ Dodano: 2009-08-01, 22:23 ]
pajaka nie ruszalem ale zmienilem kostke i wszystkie swiatla, kierunki itd mi wrocily :xD to bylo w miare proste ( dobre foto stroy na forum ) tylko zostala mi wizyta u elktryka bo dalej mi kreci ten rozrusznik mimowolnie po odpaleniu i sie nie wylancza, na pych mi sie palic nie chce hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl